"Huumeissa ei ole mitään hohdokasta" - Amorphis-keulakuva puhuu avoimesti bändielämästä

14.07.2020 21:15 - Lauri Kujanpää

Joutsen antoi pitkän haastattelun Metal Hammer -julkaisulle.

Amorphis-yhtyeen keulakuva Tomi Joutsen, 45, antoi pitkän haastattelun Metal Hammer -julkaisulle. Mies liittyi yhtyeeseen vuonna 2005 ja paljasti haastattelussa, milloin tunsi itsensä ensimmäistä kertaa rocktähdeksi - tosin vain hetkellisesti.

- Kun saavuimme ensimmäistä kertaan Yhdysvaltoihin, hummerilimusiini haki meidät lentokentältä. Ajattelin, että wau, tällaistako on olla bändissä. Mutta eipä se hohto kauaa kestänyt. Ensimmäinen keikkapaikka olikin sitten kunnon rotanloukku jossain lähiössä ja menetin siellä myös ääneni. Siihen se glamour loppui.

Rokkimaailmaan liitetään myös useasti erilaisten huumeiden käyttö. Joutsenella ei ole omaa kokemusta asiasta.

- Minulla ei ole omaa kokemusta, mutta olen nähnyt paljon huumeidenkäyttäjiä vuosien varrella eikä huumeissa ole mitään hohdokasta. Minulla on omat ongelmani jo valmiiksi, joten en halua mitään, joka tuhoaisi asioita vielä enemmän.

Vaikka bändissä laulaminen on Joutsenen unelmatyö, pitää ammatti sisällään erilaisia varjopuolia. Joutsen esimerkiksi sanoo, että sairastuminen kiertueella on varsinkin laulajalle kova paikka.

- Ikävin asia on tietenkin sairastua ja sitä tuleekin vainoharhaiseksi oman terveytensä puolesta. Kiertueella huomaa sen, että vaikka tekisi mitä, sitä tulee jossain vaiheessa kipeäksi. Se on aivan helvetin turhauttavaa, kun esimerkiksi haluaisit katsella nähtävyyksiä, mutta makaat flunssassa bussin perukoilla.

Lue myös: Amorphis lanseeraa oma lagerin: "Tavoitteena oli tehdä Suomen suosituin bändiolut"

Lue myös: Amorphis-basisti jättää bändin: Elämäni vaikein päätös

Lähde ja koko haastattelu: Metal Hammer

Kilpailut

Uusimmat