Kuva: AOP

Amaranthe-laulaja: "Haluaisin olla mukana, kun suomalaiset ja ruotsalaiset katsovat jääkiekkoa"

16.08.2020 17:15 - Lauri Kujanpää

Amaranthe julkaisee lokakuussa uuden albumin.

Ruotsalainen metalliylpeys Amaranthe julkaisee uuden studioalbumin Manifest 2. lokakuuta. Yhtye oli matkannut promopäivän vuoksi Helsinkiin ja laulaja Elize Ryd, 35, sanoikin Voice.fi:n haastattelussa, että tilanne on hieman jännittävä.

- Olen aina ollut hieman bakteerikammoinen ja pelkään kaikkia tauteja, joten onhan matkustaminen nyt varsinkin jännittävää. Emmeköhän kuitenkin selviydy tästä.

Manifest-albumista annettiin vuoden alussa maistiainen Do Or Die -kappaleen merkeissä, millä vierailee Arch Enemy -yhtyeen edellinen laulaja Angela Gossow.

- Oli mahtavaa, kun Angela pääsi mukaan! Angela työskentee meidän manageriportaassamme. Tuo kyseinen kappale on hyvin post-apokalyptinen ja Angela ehdotti itse, että hän voisi tulla mukaan. Näin myös kävi ja olimme siitä hyvin innoissamme, Amaranthe-kitaristi Olof Mörck hehkuttaa.

- Kasvoin veljen kanssa, joka kuunteli kaikkea mahdollista metallia. Hän selitti 90-luvulla, että naisia ei ole hirveästi bisneksessä, mutta sitten hän esitteli minulle Angelan. En voinut uskoa korviani, kun kuulin, mitä Angela teki. Olin niin vaikuttunut. Hän on oikea kovis! Ryd jatkoi.

Manifest on albumi, joka on Mörckin mukaan aikuismaisempi kuin edelliset yhtyeen levytykset.

- Albumilla käydään läpi ihmisten omia uskomuksia ja filosofioita ja maailman tilanteita. Halusimme tuoda uudella levyllä tällaista uutta kulmaa, ja minusta se on todella vaikuttavan kuuloista, kun tuollaiset lyriikat yhdistetään mahtipontiseen musiikkiin, Mörck kertoo ja jatkaa:

- Esimerkiksi Viral-kappaleessa käydään myös läpi hieman koronaviruspandemiaa.

Koronaviruksesta puheen ollen, monet artistit ovat kärsineet kovasti pandemian aiheuttamasta tilasta, kun keikkoja ja tapahtumia ei olla voitu järjestää. Amaranthe onkin keskittynyt vain uuden levyn ympärillä pyörivään "härdelliin".

- Meillä on riittänyt työtä levyn sekä videoiden parissa ja kaiken tämän promohässäkän keskellä, joten pandemia ei ole niin kovasti vaikuttanut meihin. On ollut ihanaa, että on ollut kiirettä, sillä monet kollegat ovat kärsineet tilanteesta paljon enemmän, ja se on ollut tietenkin surullista, Mörck kertoo, johon Ryd jatkaa:

- Albumimme Manifest tuo sitä sanomaa esille, että meidän täytyy olla vahvoja ja emme voi jatkuvasti pelätä. Uskon, että selviämme tästä ja asiat palautuvat normaaliksi tai jopa paremmiksi!

Haastattelun lopuksi puhumme hieman jääkiekosta ja Ryd sanookin, että haluaisi kokea Suomi-Ruotsi-ottelun niin, että kisakatsomossa olisi molempien maiden edustajia.

- En ole koskaan päässyt näkemään vierestä, kun ruotsalaiset ja suomalaiset katsovat yhdessä jääkiekkoa, mutta olen kuullut siitä niin paljon ja haluan ehdottomasti kokea sen!

Mörck on taas nähnyt vierestä kyseisen tilanteen.

- Pakko sanoa itse, että olin kerran ruotsalaisessa baarissa, jossa suomalaiset ja ruotsalaiset katsoivat yhdessä jääkiekkoa. Suomalaiset ottivat minusta asian paljon vakavammin kuin ruotsalaiset, ja tietenkin, kun he olivat "vihollistensa" maalla, niin he antoivat selvästi kaikkensa pelin edessä. Mitään riitoja tai tappeluja ei kuitenkaan ollut, vaan lähinnä mahtavaa meininkiä.

Voice.fi ja Radio City ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Tarja Turunen esiintyi faneilleen sosiaalisessa mediassa - "Tervetuloa kotiini!"

Kilpailut

Uusimmat