Kuva: AOP

Voisiko Metallica nauhoittaa uutta musiikkia karanteenissa? "Ehkä, mutta se on haasteellista"

03.09.2020 18:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Yhtyeen jäsenet miettivät ratkaisuja siihen, kuinka teknologia voisi auttaa yhteissoitossa.

Metallican keikkakalenteri on muiden yhtyeiden tavoin tyhjentynyt koronapandemian vuoksi. Rumpali Lars Ulrich, 56, pohtikin NME-julkaisun haastattelussa, pitäisikö yhtyeen nauhoittaa nyt uutta musiikkia, kun aikaa kerta on.

- En tiedä, teemmekö sitä, sillä se ei ole helppoa. Olemme kyllä vaihdelleet ideoita puolin ja toisin ja teemme sen, mitä voimme, Ulrich kertoi ja jatkoi:

- Vaikein asia on se, että olemme kaikki neljässä eri paikassa emmekä voi soittaa yhdessä. Tietenkin voimme lähettää tiedostoja, mutta impulsiivisuus ja hetken energia, jota yhteissoitossa on, loistaa poissaolollaan. 

Tällä hetkellä Metallican jäsenet pohtivat, milloin voisivat kokoontua yhteen.

- Olen jutellut ihmisille teknologiasta, jonka avulla voisimme soittaa yhdessä, mutta emme ole vielä keksineet ratkaisua. Olemme nyt tässä "kuplassa" muutaman viikon ja toivomme, että syksyllä keksimme jotain, jotta voisimme nauhoittaa esimerkiksi uuden levyn. Katsotaan, mitä tapahtuu, Ulrich kertoi.

Metallica aloitti keväällä #metallicamondays-nimisen konserttisarjan, jossa se jakoi joka maanantai yhden keikoistaan ilmaiseksi YouTube-sivullaan. Samalla faneilla oli mahdollisuus tehdä hyvää ja lahjoittaa rahaa Metallican All Within My Hands -hyväntekeväisyysjärjestölle.

Vastikään järjestö raportoi, että fanien toimesta rahaa on kerätty 23 viikon aikana yli 100 000 dollaria, eli yli 84 000 euroa.

Lue myös: Metallican jäsenet James Hetfieldin vieroituksesta: "Varoitusmerkit olisi pitänyt huomata"

Lue myös: Metallican fanit kiittivät keikkasarjasta - lahjoittivat yli 100 000 dollaria hyväntekeväisyyteen

Lähde: Blabbermouth

Kilpailut

Uusimmat