Kuva: AOP

Iron Maiden -kitaristi tunsi olonsa epämukavaksi brutaalin maskotin kanssa

05.11.2020 18:45 - Lauri Kujanpää

Adrian Smith on julkaissut elämäkertakirjan.

Uutta elämäkertakirjaansa Monsters of River & Rock promotoiva Iron Maiden -kitaristi Adrian Smith, 63, paljasti Myglobalmind-julkaisun haastattelussa, että koki olonsa epämukavaksi, kun yhtye otti käyttöönsä Eddie-maskotin.

- Alkuaikoina Eddie veristen kirveiden kanssa sai minut tuntemaan oloni hieman epämukavaksi, kun minusta se oli väkivaltainen. Kun vanhenimme, Eddiestä tuli hieman hienovaraisempi, kuten Brave New World -albumin kannessa. Olen hienovaraisuuden suuri ystävä.

Eddie, joka tunnetaan myös nimillä Eddie The Head, Edward The Head tai esimerkiksi Edward The Great, on Iron Maidenin maskotti, joka on esiintynyt yhtyeen keikoilla sekä useissa kuvituksissa, kuten albumien kansissa. Ensimmäisen kerran Eddie nähtiin Blabbermouth-sivuston mukaan Running Free -kappaleen singlejulkaisussa helmikuussa 1980. Tuolloin piirtäjänä toimi Derek Riggs, josta tuli lopulta yhtyeen hovikuvittaja.

Eddie The Number of the Beast -albumin kannessa. (kuva: AOP)

Adrian Smith liittyi Iron Maideniin vuonna 1980. Hän erosi yhtyeestä kyseisen vuosikymmenen lopulla, mutta palasi bändiin vuonna 1999. Mies on kirjoittanut Iron Maidenille useita kappaleita, muun muassa hitin Wasted Years.

Iron Maiden julkaisee kuun lopulla live-albumin.

Lue myös: Iron Maiden -kitaristista julkaistaan elämäkertakirja

Lue myös: Iron Maidenilta live-albumi marraskuussa - uusi maistiainen on yhtyeen ysärituotantoa

Lähde: Blabbermouth

Kilpailut

Uusimmat