Kuva: Senja Rapila

Fanit ymmärtävät Nightwishin jättänyttä Marko Hietalaa: "Oma hyvinvointi on tärkein asia"

12.01.2021 18:45 - Lauri Kujanpää

Hietala liittyi Nightwishiin vuonna 2001.

Muusikko Marko Hietala, 54, kertoi tänään tiistaina jättävänsä Nightwishin sekä poistuvansa kokonaan julkisuudesta. Tiedotteessa Hietala kertoi muun muassa musiikkimaailman epäoikeudenmukaisuuksista sekä kroonisesta masennuksestaan.

"Kulunut vuosi pakotti minut pysähtymään ja miettimään. Huomasin olevani pettynyt näihin moniin asioihin. Sain selville, että tarvitsen uutta intoa. Jotta voin soittaa ja laulaa, minun on löydettävä uusia syitä ja inspiraatioita.

Olen kroonisesti masentunut ja se vaikuttaa sekä minuun että ihmisiin ympärilläni, jos jatkan. Ajatukset ovat jonkin aikaa olleet hyvin pimeitä. Mutta älkää huoliko, olen kunnossa. Minulla on vaimo ja kaksi poikaa, muu perhe, ystävät, koira sekä paljon rakkautta," Hietala kirjoitti

Hietalan tiedote on levinnyt pitkin maailmaa ja fanit ymmärtävät miehen ajatukset.

"Sinun täytyy tehdä asioita itsellesi ja hyvä niin. Kaikkea hyvää tulevaan"

"Oma hyvinvointi on tärkein asia!"

"Ymmärrämme täysin päätöksesi. Toivottavasti näemme sinut vielä tulevaisuudessa lavalla!"

"En itsekään varmasti jaksaisi tuossa tilanteessa. Rakastan sinun musiikkiasi ja toivottavasti saamme sitä vielä tulevaisuudessa"

"Aina täytyy nostaa etusijalle oma jaksaminen ja oma hyvinvointi. Tsemppiä!"

Marko Hietala liittyi Nightwishiin vuonna 2001. (kuva: Tina Korhonen)

Hietalasta julkaistiin vuonna 2017 elämäkertakirja Ruostumaton, jossa artisti avaa esimerkiksi vaikeita masennusaikojaan. Muusikko kertoi vuonna 2019 Voice.fi:n haastattelussa, että olo oli tuolloin kohentumassa.

- Henkisellä puolella tila on nyt kohentumassa. Pakko kuitenkin myöntää, että työrupeama on ollut sen verran raskas, että masennus hiipii tuolla jossain taustalla. Onneksi sen tiedostaa ja tajuaa ottaa lepoa. Silloin kun kirja tuli, niin elin avioeron jälkeisiä aikoja ja kaikkea sitä prosessoi silloin. Onneksi suunta on nyt ylöspäin

Hietala myönsi, että on ollut työnarkomaani.

- Välillä on hyvinkin ollut näin, mutta nyt siihen on havahtunut. Tein ennen hommia liikaa ja loppupeleissä se alkoi polttamaan kynttilää molemmista päistä. Nyt kun ei ole murheita, mitä hukuttaa, niin sitä osaa laiskotellakin. Täytyy sanoa, että vihaan töitä sekä vihaan auktoriteetteja ja pomoja.

Marko Hietala aloitti uransa Tarot-yhtyeen basisti-laulajana 1980-luvulla. Vuonna 2001 mies liittyi Nightwishiin.

Sooloalbumin Mustan Sydämen Rovio Hietala julkaisi vuonna 2019.

Lue myös: Marko Hietala kertoo jättävänsä Nightwishin: "Kulunut vuosi pakotti minut miettimään"

Lue myös: Nightwishin Marko Hietala hukuttaa surun töihin - "Ennen tein hommia liikaa"

Kilpailut

Uusimmat