Kuva: AOP

Mötley Crüe 40 vuotta - vieläkö muistat, mistä kaikki alkoi?

17.01.2021 11:15 - Lauri Kujanpää

Mötley Crüen Nikki Sixx ja Tommy Lee jammailivat ensimmäistä kertaa yhdessä 17. tammikuuta vuonna 1981.

Mötley Crüe ilmoittaa sosiaalisessa mediassa, että yhtyeen perustamisesta tulee kuluneeksi 40 vuotta tänään 17. tammikuuta.

Vuonna 1981 tänä kyseisenä päivänä Nikki Sixx ja Tommy Lee jammailivat ensimmäistä kertaa yhdessä Greg Leon -nimisen kitaristin kanssa. Lopulta Leon sai lähteä ja Mick Mars saatiin tilalle. Laulajaksi löytyi vaaleatukkainen Vince Neil.

Mötley Crüe alkoi keräämään suosiota energisenä live-bändinä ja herätti kykyjenetsijä Tom Zutautin huomion. Tästä alkoi matka, joka vei Crüen lopulta Yhdysvalloissa listaykköseksi Dr. Feelgood -albumin myötä ja yhdeksi 80-luvun suosituimmista yhtyeistä.

Mötley Crüen levyjä on myyty Blabbermouth-sivuston mukaan yli 100 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Sen tunnetuimpia hittejä ovat muun muassa Live Wire, Shout at the Devil, Girls, Girls, Girls, Dr. Feelgood ja Kickstart My Heart.

Yhtyeen piti lopettaa vuonna 2015, mutta The Dirt -elämäkertaelokuvan menestys ja bänditovereiden lämmenneet välit johtivat siihen, että Crüe halusi palata lavoille ja aikoi kiertää Yhdysvalloissa stadioneilla yhdessä Def Leppardin, Poisonin ja Joan Jett and the Blackheartsin kanssa. Kiertue kuitenkin siirtyi koronapandemian myötä.

Mötley Crüen jäsenten elämä kuvataan elokuvassa sekä samannimisessä kirjassa hyvin kaoottiseksi ja rämäpäiseksi. Oliko se todella sitä?

- Elämämme oli todella mielenkiintoista ja jännittävää, mutta myös rankkaa. Se koko aikakausi oli sellaista, ei pelkästään meillä. Haluamme tavallaan juhlia sitä, että selvisimme kaikesta, ja siitä tuo elokuva kertoo. Naureskelimme juuri Tommy Leen, Mick Marsin ja Vince Neilin kanssa, kun mietimme, että olemme tunteneet toisemme jo ikuisuuden - pidempään kuin kukaan muu. Se on luonut välillemme siteen, joka ei koskaan poistu, Nikki Sixx kertoi Voice.fi:n haastattelussa vuonna 2019.

Lue myös: Mötley Crüe -laulaja odottaa lavalle pääsyä - "En ole koskaan ollut näin kauaa esiintymättä"

Lue myös: Mötley Crüe -johtohahmo kommentoi Ozzy Osbournen terveydentilaa: "Hän ei voi hyvin"

Lähde: Blabbermouth

Kilpailut

Uusimmat