Kuva: Senja Rapila

Nightwishista eronnut Marko Hietala vierailee ruotsalaisbändin kappaleella

25.01.2021 12:45 - Lauri Kujanpää

Tuonela on single uunituoreelta Leviathan-albumilta.

Ruotsalainen sinfonista metallia esittävä Therion-yhtye on julkaissut uuden videon kappaleestaan Tuonela, jolla vierailee Nightwishista vuoden alussa eronnut Marko Hietala.

Tuonela on single uunituoreelta Leviathan-albumilta.

"Kuten kaikki muutkin, olen todella surullinen ja yllättynyt siitä, että Marko erosi Nightwishista. Ymmärrän kuitenkin hänen syynsä ja monet muusikot ovat turhautuneet samoista asioista", Therionin johtohahmo Christofer Johnsson kommentoi tiedotteessa ja jatkaa:

"Marko on kuitenkin ollut ammattilainen musiikkipiireissä jo 80-luvulta lähtien, joten uskon, että näemme hänet vielä. Hän on yksinkertaisesti liian hyvä. Nyt toivon, että hän ottaa aikaa itsensä löytämiseen."

Musiikkivideon voit katsoa alta tai täältä.

Hietala muun muassa kritisoi erokirjoituksessaan sitä, miten suoratoistopalvelut vaativat artisteilta hurjasti työtä. Myös tuottojen jakautuminen on miehen mielestä epäreilua. 

"Kulunut vuosi pakotti minut pysähtymään ja miettimään. Huomasin olevani pettynyt näihin moniin asioihin. Sain selville, että tarvitsen uutta intoa. Jotta voin soittaa ja laulaa, minun on löydettävä uusia syitä ja inspiraatioita.

Olen kroonisesti masentunut ja se vaikuttaa sekä minuun että ihmisiin ympärilläni, jos jatkan. Ajatukset ovat jonkin aikaa olleet hyvin pimeitä. Mutta älkää huoliko, olen kunnossa. Minulla on vaimo ja kaksi poikaa, muu perhe, ystävät, koira sekä paljon rakkautta," Hietala kirjoitti.

Lue myös: Marko Hietala pohti eroa Nightwishista jo aikasemminkin - "En v*ttu jaksa enää riidellä"

Lue myös: Marko Hietala kertoo jättävänsä Nightwishin: "Kulunut vuosi pakotti minut miettimään"

Kilpailut

Uusimmat