Kuva: Ville Juurikkala

Kotiteollisuuden uusi albumi on valmis - "Ei tää mikään bilelevy ole"

01.02.2021 13:45 - Lauri Kujanpää

Jouni Hynysen mukaan levy kuulostaa vihaiselle ja on "eeppinen kokonaisuus".

Kotiteollisuuden uusi levy ilmestyy keväällä ja ensimmäinen single 12. helmikuuta, ilmoittaa yhtyeen johtohahmo Jouni Hynynen, 50.

"Ei ollut mikään pyhäkoulu tämä setti, mutta nyt tää on tässä! Kotiteollisuuden 17. levy on äänitetty, miksattu ja masteroitu.

Tässä oli yhen-, monen- ja kaikenlaista. Ekat biisit tehtiin loppukesästä 2019. Treenit aloitettiin heinäkuun lopussa 2020, äänitykset elokuun alussa. Siitä lähtien on tapeltu lähes kaikesta, eniten olen tapellut itseni kanssa. Onko tämä tarpeeksi hyvä? Onko tämä tehty jo aikaisemmin, ja jos on, onko sillä väliä? Mistä laulaa, kun ei ole mitään sanottavaa? Kuka vittu mie olen, missä on Make?" mies kirjoittaa Facebookissa.

Hynysen mukaan levy kuulostaa vihaiselle ja on "eeppinen kokonaisuus".

"Silti: tää kuulostaa ihan vitun hyvälle, jopa vihaiselle! Eeppinen kokonaisuus. Ei tää mikään bilelevy ole, mutta onko me sellaisia ikinä tehtykään. Mitä meiltä odotetaan? Ja onko sillä mitään väliä? Ja onneksi sitä sanottavaakin lopulta löytyi, pienen kaivelun jälkeen."

"Kaiken tämän jälkeen olen vakuuttunut siitä, että tää on parasta mitä olemme koskaan tehneet! Toisaalta: siltähän miusta on tuntunut jokaisen levyn jälkeen, jos Hullu Ukko ja Kotiteollisuus –levyä ei lasketa. Se hävetti jo ennen ilmestymistään, mut siitä on jo lähes 25 vuotta. Pöly sen(kin) suhteen on onneksi jo laskeutunut."

Lopuksi Hynynen vielä kiittää levyn teossa mukana olleita ja kertoo, että nyt on aika levätä.

Näet julkaisun alta tai täältä.

Lue myös: Jouni Hynynen kertoo Kotiteollisuus-yhtyeen kuulumisia - uusi single helmikuun alussa

Lue myös: Kotiteollisuuden levy valmistuu päivä päivältä - nyt esitellään kitaraosastoa

Kilpailut

Uusimmat