Kuva: AOP

Kuinka Black Sabbathin klassikkokappale syntyi? Tony Iommi muisteli hetkeä

02.03.2021 16:15 - Lauri Kujanpää

Iron Man kuultiin yhtyeen toisella albumilla Paranoid.

Black Sabbath -yhtyeen legendaarista kitaristia Tony Iommia, 73, pyydettiin Songfacts-julkaisun haastattelussa nimeämään tärkeimmät Sabbath-kappaleet Ozzy Osbournen aikakaudelta. Iommin vastaukset eivät hirveästi yllätä.

- Pystyn aina samaistumaan kappaleisiin Black Sabbath ja Iron Man. Monet tietenkin ajattelevat Paranoidia, mutta se kirjoitettiin alun perin vain albumin täytteeksi. Siitä tuli kuitenkin single, koska se oli lyhyt.

Iron Man sisältää yhden rock-historian tunnistettavimman kitarariffin. Iommi muistelikin haastattelussa, kuinka biisi oikein syntyi.

- Olin harjoitustilassa ja rumpalimme Bill Ward alkoi soittamaan sellaista boom, boom, boom. Aloin sitten vain soittamaan jotain siihen päälle taivuttamalla kieliä ja huomasin, että wou, tämä on siistiä. Bill jatkoi soittamista ja minä pysyin mukana, jolloin myös pääriffi pulpahti, Iommi kertoi ja jatkoi:

- Monet riffeistäni syntyvät hetkessä ja tuo oli yksi niistä. Menin rumpujen mukaan ja näin mielessäni, kuinka joku hiiviskelee takanasi, ja se kuulosti tuolta riffiltä. Se riffi on kuin joku hirviö.

Iron Man kuullaan Black Sabbathin Paranoid-albumilla, ja se on tuttu miljoonille faneille sekä esimerkiksi aloitteleville kitaristeille, jotka ovat opetelleet soittamaan kappaleen mukana. Kuuntele kappale alta tai täältä.

Lue myös: Rob Halford laulamaan Black Sabbath -miesten yhtyeeseen? - "Olen avoin ideoille"

Lue myös: Entinen Black Sabbath -laulaja julkaisee soololevyn - "Sisältää yllätyksiä"

Lähde: Blabbermouth

Kilpailut

Uusimmat