Kuva: Yle / Mona Salminen

Oulu perustaa Blind Channelin kunniaksi stipendirahaston - "Musiikkikasvatusta on tärkeä tukea"

02.03.2021 15:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Blind Channel edustaa Suomea tänä vuonna Euroviisuissa.

Toissa viikonloppuna valittiin Suomen euroviisuehdokas ja voittajaksi nousi oululainen raskaan musiikin sanansaattaja Blind Channel.

Nyt Oulun kaupunki on tiedottanut, että yhtyeen kunniaksi perustetaan stipendirahasto, jonka avulla halutaan rohkaista nuoria tavoittelemaan unelmia musiikin parissa. Rahaston arvo on tällä hetkellä 2000 euroa ja summa saattaa kasvaa tulevaisuudessa.

Viime vuosien aikana Oulusta on noussut sekä kansallisesti että kansainvälisesti tunnettuja artisteja, joita kaikkia yhdistää yhteiset juuret Oulun musiikkikasvatukseen ja -kulttuuriin. Tämä osoittaa, että Oulun kaupungissa on hyvät mahdollisuudet kehittää itseään musiikin parissa sekä tavoitella omia unelmiaan tällä tärkeällä kulttuurin alalla. Suomen tuore euroviisuedustaja Blind Channel on esimerkki siitä, että musiikkikulttuuria sekä musiikkikasvatusta on tärkeää tukea myös jatkossa Oulun kaupungissa", kaupunki tiedottaa ja jatkaa:

"Oulun kaupunki perustaa Blind Channel -yhtyeen nimeä kantavan stipendirahaston, arvoltaan 2000 euroa. Stipendin avulla Oulun kaupunki osoittaa halukkuutensa auttaa ja motivoida Oulun alueen musiikintekijöitä, jotta tulevaisuudessakin kaupungista voisi nousta menestyviä musiikkialan toimijoita. Stipendirahaston avulla yhtye aikoo edistää musiikkikulttuurin toimintaa Oulussa ja haluaa auttaa alueen musiikintekijöitä mahdollisimman suoraan. Kaupunki ja eri tahot voivat jatkossa myös kartuttaa rahaston pääomaa sen tarkoituksen toteuttamiseksi."

Yhtyeen viisukappaleen Dark Side voit kuunnella alta. Jos video ei näy, katso se täältä.

Lue myös: Blind Channel tuo raskaan rockin takaisin UMK:hon: "Tässä genressä pesemme Ruotsilla lattiaa"

Lue myös: Suomen euroviisuehdokasta Blind Channelia on verrattu Lordiin - yhtye kommentoi asiaa MTV:lle

Lähde: Ouka

Kilpailut

Uusimmat