Kuva: AOP

Tuomas Holopainen liittyi lapsuuden bändiinsä ja nyt yhtye julkaisee uuden albumin

09.06.2021 14:45 - Lauri Kujanpää

Darkwoods My Betrothed perutettiin Kiteellä vuonna 1993.

Yli kaksi vuosikymmentä kestäneen hiljaisuuden jälkeen Kiteeltä lähtöisin oleva ja maailmanlaajuisen kulttistatuksen saavuttanut black/epic metal -yhtye Darkwoods My Betrothed tekee pitkään odotetun paluun uuden studioalbumin myötä. 

Angel of Carnage Unleashed ilmestyy 12. marraskuuta 2021 Napalm Recordsin kautta ja sisältää kahdeksan uutta biisiä, jotka on säveltänyt yhtyeen vuonna 1993 perustanut kolmikko Pasi Kankkunen, Jouni Mikkonen ja Teemu Kautonen

- Meille oli erityisen tärkeää, että comeback-levyllä on mukana nimenomaan alkuperäiskokoonpano ja jokainen meistä kirjoittaa levylle suunnilleen saman verran musiikkia – aivan kuten teimme vuoden 1996 Autumn Roars Thunder -albumilla, kertoo yhtyeen laulaja ja kitaristi Pasi Kankkunen kertoo uudessa tiedotteessa.

Merkittävä lisä alkuperäiskokoonpanoon on Tuomas Holopaisen mukaantulo bändin täysjäsenenä.

- Tuomashan oli kaikilla aiemmilla levyillä mukana sessiomuusikkona. Nyt hän oli mukana ideoimassa paluuta alusta saakka, ja siten oli ehdottoman luontevaa Tuomaksen olla mukana täysjäsenenä. Hän myös toi luovaan prosessiin merkittävän panoksen, selventää yhtyeen toinen kitaristi Jouni Mikkonen.

- Olihan siinä jälleennäkemisen riemua ja mahtavinta oli, että kukaan jäsenistä ei ollut muuttunut yhtään vuosien saatossa. Into oli aivan valtava ja levystä tuli mahtava, Holopainen kertoi Voice.fi:n haastattelussa.

Lisää ”wanha porukka koossa jälleen” -henkeä luo se, että albumin äänitti ja miksasi jo yhtyeen ensimmäisen demon vuonna 1993 äänittänyt Tero ”TeeCee” Kinnunen, joka on tehnyt alusta asti töitä Nightwishin kanssa.

Albumin sanoitukset pohjaavat Suuren Pohjansodan (1700-1721) ihmisen historiaan.

- Käytimme päälähteenä historioitsija Teemu Keskisarjan kirjaa Murhanenkeli (Siltala), josta ammensimme sekä historiallista kontekstia että tarinoita yksittäisten ihmisten kokemuksista tuona ehkä Suomen historian synkimpänä (ja yllättävän unohdettuna) ajanjaksona, sanoitukset yhdessä kirjailija-antropologi Steven Parhamin kanssa ideoinut basisti Teemu Kautonen kertoo.

Uuden levyn ensimmäinen single-lohkaisu In Evil, Sickness and in Grief ilmestyykin osuvasti Suuren Pohjansodan päättäneen Uudenkaupungin rauhan 300-vuotispäivänä 30. elokuuta 2021. 

Kokoonpano: 

Pasi Kankkunen: laulu, kitara

Jouni Mikkonen: kitara

Teemu Kautonen: basso, taustalaulu

Tuomas Holopainen: koskettimet

Kai Hahto: rummut (sessio)

Lue myös: Marko Hietalan lähtö meinasi päättää Nightwishin uran: "Meni useampi päivä sumussa"

Lue myös: Tuomas Holopainen sai kirjeen lapsuuden sankariltaan: "Meni saman tien kehyksiin"

Kilpailut

Uusimmat