Queen julkaisee uuden kappaleen - laulajana Freddie Mercury

18.01.2014 17:36 - Mikko Räsänen

Queen-yhtye on vahvistanut julkaisevansa pian arkistojen kätköistä löytyneen kappaleen, jossa laulajana on vuonna 1991 kuollut Freddie Mercury.

Kun Aidsia sairastaneen Freddie Mercuryn voimat hiipuivat 1991, halusi hän äänittää niin paljon materiaalia kuin mahdollista. Muut Queen-muusikot Brian May, Roger Taylor ja John Deacon toimittivat hänelle kappaleita ja Freddie äänitti lauluosuuksia oman jaksamisensa mukaan.

Mercury kuoli vuoden 1991 lopussa, mutta noiden äänitysten tuloksina syntyi vuonna 1995 postuumisti julkaistu Made in Heaven -albumi. Nyt on käynyt ilmi, että kaikki Freddien viimeiset äänitykset eivät kuitenkaan ole päätyneet julkisuuteen. Elossa olevat Queen-muusikot nimittäin löysivät noiden sessioiden aikana nauhoitetun ennenjulkaisemattoman Queen-kappaleen.

"Tunnen, että luvassa on aitoa Queen-magiaa. Inhottaa olla näin salaperäinen, mutta tässä vaiheessa minun täytyy", Queen-kitaristi Brian May kirjoittaa.

"Voin paljastaa sen verran, että kappaleessa, jonka löysimme kaikkien pölyjen alta on mukana koko nelikkomme, Freddie, John, Roger ja minä."

"Olimme kokonaan unohtaneet kappaleen olemassaolon, mutta silti se kuulostaa niin tuoreelta. Liikutuin, kun kuuntelin sitä."

May paljastaa, että löydetyllä nauhalla on monta karkeaa versiota salaperäisestä kappaleesta. Sen jälkeen keskustelua ja vitsailua, ja niiden perään todella hyvä veto.

"Kappale suorastaa vaatii tulla esitellyksi suurelle yleisölle"

Freddie Mercuryn viimeiseksi äänitetyksi kappaleeksi jäi Mother Love, joka julkaistiin Made in Heaven -albumilla 1995. Kappale jäi itse asiassa kesken, sillä Mercuryn heikkeni päivä päivältä kappaleen teon aikana, ja lopulta kun vain kappaleen viimeinen säkeistö oli äänittämättä, oli hän jo liian heikko tulemaan studioon.

Mercuryn kuoltua kappale viimeisteltiin niin, että Brian May lauloi viimeisen puuttuvan säkeistön. Monet pitävät Mother Love -kappaletta yhtenä Mercuryn upeimmista ja riipaisevimmista suorituksista, sillä vaikka hän oli niin heikossa kunnossa, ettei pystynyt kävelemään tai laulamaan kerrallaan kahta lausetta enempää, puristi hän nauhalle ulos huikean maailmanluokan laulusuorituksen.

Kuuntele Mother Love alta.


Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat