Kuva: Mikko Räsänen

Reckless Love julkaisi uutta musiikkia vuosien tauon jälkeen - "Comeback on juuri oikea sana"

10.09.2021 12:15 - Lauri Kujanpää

Reckless Love julkaisee ensi vuoden alussa uuden albumin.

Kotimainen rockyhtye Reckless Love julkaisi tänään uuden singlekappaleen vuosien tauon jälkeen. Outrun-niminen kappale on esimakua ensi vuoden alkupuolella julkaistavasta viidennestä studioalbumista.

- Outrun on kappaleena täydellinen valinta ensimmäiseksi sinkuksi tulevalta albumilta, sillä se on myös ensimmäinen biisi, joka albumille kirjoitettiin. Tarttuvassa sävellyksessä ja sanoituksessa kiteytyvät kaikki ne vaikutteet, jotka meillä pelihalleissa kasvaneilla pitkätukilla on geeneissä. Hormonihuuruinen, hurmahenkinen kilpailu vastakkaisen sukupuolen huomiosta ja nitroilla ryyditetty kilvanajo sekoittuu sanoituksissa leikkisän camp-henkisiksi vertauskuviksi ja puhtaaksi hauskanpidoksi, yhtyeen keulahahmo ja laulaja Olli Herman kertoo.

Kappaleen on säveltänyt Olli Herman, Pepe Reckless sekä Janne Rintala (Erika Vikman, Arttu Wiskari) ja sanoituksista vastaa Olli Herman

Vuonna 2001 perustettu Reckless Love on julkaissut neljä albumia, Reckless Love (2010), Animal Attraction (2011), Spirit (2013) ja InVader (2016), joista kaksi keskimmäistä levyä ovat myyneet kultaa. Yhtyeen edellisestä pitkäsoitosta on ehtinyt kulua jo kuusi vuotta, joten voimme puhua paluusta maamme musakenttään.

- Comeback on juuri oikea sana tästä biisistä puhuttaessa. Olimme pitkään julkaisematta uutta materiaalia, ja kynnys uuden luomiseen kasvoi sitä mukaa, mitä pidempään olimme levytystauolla. Oli vahva tunne siitä, että kaipasimme uuden tulokulman omaan ilmaisuumme, ja sen mysteerin avautumiseksi meidän piti kirjoittaa biisi nimeltä ’Outrun’. Tämä biisi näytti suunnan tuleville kappaleille, Herman sanoo.

- Soundeissa keskiössä ovat 80-lukulainen tematiikka ja moderni tummanpuhuva synthwave-maailma, ja sukelsimmekin syvälle kyseisen aikakauden pelimaailmoihin ja genren leffatunnelmiin, laulaja jatkaa.

Lue myös: Olli Herman liittyi ruotsalaisbändiin traagisen tapahtuman jälkeen - "Luulin soittoa vitsiksi"

Lue myös: IL: Reckless Loven levysopimus purettiin: "Musiikki on epämuodikasta"

Uusimmat