Kuva: AOP

Whitesnake-laulajan mielestä ihmiskunta epäonnistui korona-aikana - jyrähtää myös poliitikoille

19.10.2021 19:15 - Lauri Kujanpää

David Coverdalen luotsaama Whitesnake saapuu viimeisen kerran Suomeen kesäkuussa 2022. Keikka on osa jäähyväiskiertuetta, jonka jälkeen Coverdale eläköityy.

Whitesnake julkaisee uuden version vuoden 1997 albumistaan Restless Heart. Yhtyeellä on viime vuosien aikana ollut tapana miksata ja masteroida uudelleen vanhoja kappaleitaan sekä levyjään ja julkaista niitä fanien iloksi.

Yhtyeen johtohahmo David Coverdale kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että on innoissaan siitä, kuinka voi nykyään saada kappaleet kuulostamaan ajattomilta. 

- Olemme käyttäneet levyillä aina parhaita laitteita, mutta tietenkin aika näkyy niissä. En ole koskaan pystynyt kokoamaan parhaita Whitesnake-lauluja yhteen, koska ne ovat niin eri kuuloisia. Nykyään on kuitenkin mahdollista miksata ja masteroida kaikki uudelleen, mikä on mahtavaa. Koko ajatus on siinä, että ne saadaan kuulostamaan ajattomilta. 

Restless Heartin piti aikoinaan olla Coverdalen sooloalbumi, mutta se lopulta julkaistiin nimellä David Coverdale & Whitesnake. 

- Restless Heartin piti olla aluksi sooloalbumini, jossa käytän vain omaa nimeäni. Lopulta levy-yhtiö EMI vaati, että kannessa täytyy lukea Whitesnake. En ollut päätöksestä mielissäni.

Coverdale muistaa alkuperäiset studiosessiot yli 20 vuoden takaa hyvin raskaina. Paikan päällä nimittäin sattui erikoisia ongelmia. 

- Meillä oli suuria ongelmia. Vaimoni oli tuolloin raskaana ja halusin olla paljon hänen kanssaan. Lähelläni ei kuitenkaan ollut hyvää studiota, joten vuokrasimme Donna Summerin talon Tahoejärven rannalta ja rakensimme sinne studion.

- Ongelmia kuitenkin tuli jatkuvasti eteen tekniikan kanssa. Miksauspöytä muun muassa ylikuumeni ja jouduimme lennättämään paikan päälle erilaisia asiantuntijoita auttamaan. Joku sitten manitsi, että saatamme olla pyhällä maalla, koska koko alue on ollut alkuperäiskansojen asuttama.

Lopulta apu löytyi yllättävästä paikasta: Yhtyeen muusikot pyysivät studiolle poppamiehen. 

- Toimme paikan päälle lopulta poppamiehen, Elk Thunderin, joka auttoi meitä ottamaan yhteyden henkiin, ja sen jälkeen ongelmia ei ollut. 

Jäähyväisten aika

Coverdale aikoo eläköityä ja lopettaa kiertämisen kokonaan, kun Whitesnake on saanut valmiiksi pian alkavan jäähyväiskiertueensa. Kiertue saapuu myös Suomeen, tarkemmin Helsingin jäähalliin 6. kesäkuuta 2022

- Minun piti eläköityä 69-vuotiaana, mutta tietenkin asiat mutkistuivat koronan vuoksi, ja nyt olen jo 70. Matkustaminen on se, joka on todella raskasta ja vie voimani, mutta pystyn edelleenkin järjestämään uskomattoman keikan. 

Koronapandemia on laittanut kapuloita rattaisiin kaikilla artisteilla. Coverdale vietti pandemia-aikaa perheensä kanssa, mutta ei täysin iloisissa merkeissä. 

- Olemme vaimoni kanssa parhaita ystäviä ja olemme lähentyneet entisestään. Valitettavasti poikani oli hyvin sairas, mikä ei johtunut koronasta, ja meillä oli hankalia aikoja kiitospäivästä jouluun. Onneksi hän on nyt kunnossa.

Coverdale jatkaa sanomalla, että hänestä on oksettavaa, kuinka koronasta on tehty poliittinen väline. 

- Olemme kunnioittaneet viranomaisia ja säännöksiä, mutta minusta on anteeksiantamatonta, että tällaisesta tehtiin poliittinen ase tiettyjen poliitikkojen toimesta. He ovat hämmentäneet niin monia ihmisiä. Tuollainen saa minut voimaan pahoin ja olen sitä mieltä, että heille on helvetissä oma paikkansa.

- Tämä oli kuitenkin tilaisuus koko ihmiskunnalle toimia yhdessä ja tukea toisiaan. Emmekä voineet tehdä edes sitä ja se oli todella surullista. Ihmiskunta ja tämä planeetta ovat rukouksissani joka ilta. Ja myös jäähyväiskiertueeni! laulajalegenda nauraa. 

Haastattelun lopuksi Coverdale vielä lupaa, että aikoo jatkaa tulevaisuudessakin musiikin tekemistä, vaikka ei jaksa enää kiertää maapalloa. Voit kuunnella koko haastattelun Podplaystä.

Whitesnake (UK)

Special Guest Europe (SE)

Helsingin Jäähalli 6.6.2022

Ovet klo 18.30

Liput:

Myyntiin pe 10.9.2021 klo 11.00 Palvelumaksuineen alkaen 75,5 € Ticketmasterista

Voice.fi, Radio City ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Whitesnake saapuu jäähyväiskiertueellaan Suomeen

Lue myös: Whitesnake-keulamies ei säästele sanojaan musiikkimogulista - "Hän oli varsinainen kiusankappale"

Kilpailut

Uusimmat