Kuva: AOP / Joni Haavisto

Battle Beastin uusi single kertoo tasa-arvosta ja kiitollisuudesta - "Voimakappale"

07.01.2022 13:15 - Lauri Kujanpää

Kappale on uusi singlejulkaisu Circus of Doom -albumilta.

Suomen menestyvimpiin metalliyhtyeisiin lukeutuva Battle Beast julkaisi tänään uuden singlen Where Angels Fear to Fly. Voimakas kappale on kolmas single yhtyeen kuudennelta Circus of Doom -albumilta, joka julkaistaan kahden viikon kuluttua 21. tammikuuta 2022.

Kappaleen ajatus heräsi tasa-arvosta.

- Where Angels Fear to Fly syntyi kiitollisuudesta heitä kohtaan, jotka ovat jo sukupolvien ajan panneet epätasa-arvoistavia rakenteita säröilemään. Kappaleen innoittajina toimivat isovanhempamme sekä muut sisukkaat ja rohkeat edelläkävijät, jotka ovat taistelleet tasa-arvoisemman yhteiskunnan puolesta, ja tehneet maailmasta paremman paikan meille kaikille. Biisi on omistettu jokaiselle, joka on törmännyt vähättelyyn, syrjintään, epäreiluihin esteisiin tai ennakkoluuloiseen kohteluun. Se on kirjoitettu voimakappaleeksi kaikille, jotka joutuvat kamppailemaan tullakseen kuulluiksi ja saadakseen arvostusta, joka kuuluu ihan jokaiselle, kertoo kosketinsoittaja Janne Björkroth, joka on kahden edellisen levyn tapaan tuottanut, miksannut ja äänittänyt myös tulevan albumin

Battle Beastin edellinen albumi No More Hollywood Endings julkaistiin 2019. Albumi meni suoraan Suomen listaykköseksi, ja sijoittui korkealle myös monissa muissa Euroopan maissa. Lisäksi yhtye palkittiin levystä Vuoden Metalli -Emmalla.

Battle Beast on kerännyt yli 200 miljoonaa toistokertaa internetin suoratoistopalveluissa sitten vuoden 2011 debyyttilevyn.

Voit kuunnella uuden Where Angels Fear To Fly -kappaleen alta.

Jos video ei näy, katso se täältä.

Circus of Doom -albumia saatiin tehdä rauhassa, sillä koronapandemia perui keikkoja. 

- Pandemian myötä on ollut enemmän aikaa keskittyä albumin valmisteluun. Joka kerta se kuitenkin tuntuu erilaiselta, kun tekee uutta levyä. Olen äärimmäisen tyytyväinen lopputulokseen, yhtyeen laulaja Noora Louhimo kertoi SuomiRockin Bäkkäri -ohjelman haastattelussa juontaja Henri Laukalle viime syksynä.

- Kissiä ei tällä levyllä ole ajateltu. Circus of Doom edustaa maailmanlopun meininkiä, mutta hyvällä tavalla. Meillä on kolme hyvää biisinkirjoittajaa, jotka luovat Battle Beastin ominaiset biisit. Löytyy power metallia, tanssittavaa metallia ja eeppisyyttä, Louhimo jatkoi.

Lue myös: Battle Beastin uutuuskappale on tanssittavaa heavy metallia - "Emme ole ryhtyneet doom-bändiksi"

Lue myös: Battle Beastin perustajajäsen erotettiin yhtyeestä vuonna 2015 - nyt laulaja muistelee tapahtumia

Kilpailut

Uusimmat