Kuva: AOP

Sonata Arctican akustinen levy julki - samalla julkaistiin musiikkivideo Kemin maisemista

26.01.2022 09:15 - Lauri Kujanpää

Acoustic Adventures - Volume One ilmestyi 21. tammikuuta.

Kemin rock-ylpeys Sonata Arctica julkaisee fanien rakastamia klassikoita akustisina versiona kahden levyn verran, josta ensimmäinen osa Acoustic Adventures - Volume One ilmestyi 21. tammikuuta.

- Mahtavaa viimein saada pitkään suunnitellut akustiset levy teidän kaikkien kuultavaksi! Ei menty siitä missä aita on matalin, vaan rohkeasti sovitettiin ja joiltain osin uudelleen sävellettiinkin valtaosa kappaleista sopimaan tähän akustiseen formaattiin. Osa kappaleista, omasta mielestäni, toimii paremmin kuin alkuperäiset versiot. Olemme itse totaalisen fiiliksissä tulevista Acoustic Adventures -levyistä, laulaja Tony Kakko kertoo tiedotteessa.

Levyltä julkaistiin samalla myös Kemin maisemissa kuvattu musiikkivideo kappaleelle For The sake Of Revenge, jonka on ohjannut kotimaisista dokumenteista ja elokuvista tuttu, muun muassa Jussi-palkinnon Miesten vuoro -dokumenttielokuvasta saanut, Joonas Berghäll.

- Tämä kyseinen kappale tehtiin alunperin Unia-albumille (2007), ja se jäi ainakin itselle silloin vähän etäiseksi eikä sitä juuri keikoillakaan ole soitettu. Acoustic Adventures -levyjä tehdessä löydettiin tämä biisi uudestaan ja saatiin myös sovitettua siitä täysin erilainen versio. Koska siitä tuli niin erilainen, valikoitui se myös videobiisiksi ja onneksemme saatiin kansainvälisestikin tunnettu Joonas Berghäll ohjaamaan meille musavideon. Joonas kasasi nipun kovia tekijöitä ja muutaman päivän ajan kuvattiin intensiivisesti bändin kotikaupungissa Kemissä. Päästiin ihan kunnolla metsään, pimeille teille ja jopa veden alle. Tästä tuli lopulta bändin suurin musavideotuotanto ja lopputulos on suoraan sanottuna helvetin hyvä. Nauttikaa!, toteaa kosketinsoittaja Henrik Klingenberg.

Voit katsoa musiikkivideon alta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös: Sonata Arctican akustinen kiertue Suomessa siirtyy - muutamia keikkoja joudutaan perumaan

Lue myös: Sonata Arctica julkaisi akustisen version lähes 20 vuotta vanhasta kappaleesta - kuuntele

Kilpailut

Uusimmat