Kuva: Handout

Amorphis julkaisi uuden singlen - "Kuolema ei ole loppu, vaan alku"

28.01.2022 17:15 - Lauri Kujanpää

Uusi Halo-albumi julkaistaan 11. helmikuuta.

Amorphis julkaisee 11. helmikuuta uuden Halo-albumin, jonka uusi singlekappale On The Dark Waters julkaistiin tänään perjantaina. 

Amorphiksen sanoituksista vastaava runoilija Pekka Kainulainen kertoo tiedotteessa, että kappale sai ideansa Kalevalan Tuonelan virrasta. 

- Sain idean Tuonelan virran päinvastaisesta suunnasta - Tuonela on siis kuolleiden valtakunta suomalaisessa mytologiassa. Kirjoitin kuoleman hetkestä, sillä kuolema ei ole loppu, vaan alku.

Halo-albumi on vahva kokonaisuus, jossa selvästi kuuluu vivahteita koko yhtyeen uran varrelta. Tähän varsinkin kitaristi Tomi Koivusaari samaistuu.

- Olen itsekin kuullut vivahteita aikaisemmasta tuotannosta, kuten Tuonelasta ja Tales From the Thousand Lakesista. Ei sitä kuitenkaan itse osaa kuunnella vielä täysin objektiivisesti, Tomi Koivusaari kertoi marraskuussa Voice.fi:n haastattelussa.

Amorphiksessa on monta eri säveltäjää ja kappaleita jää albumeilta ylikin. Lopullisen päätöksen levyn materiaalista tekee tuottaja Jens Bogren.

- Jens Bogren on ollut mukana jo kauan ja hän tekee lopulliset valinnat siitä, mitkä biisit päätyvät levylle. Jonkun verran kappaleita jää yli, ja tietenkin yhdessäkin valinnoista keskustelemme, mutta Jensillä on lopullinen valta, laulaja Tomi Joutsen sanoi. 

Voit lukea koko haastattelun täältä.

Uuden kappaleen kuulet alta.

Jos video ei näy, katso se täältä.

Voice.fi, Radio City ja Radio SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Amorphiksen uusi albumi syntyi keskellä pandemia-aikaa - "Korona oli kuin leka naamaan"

Lue myös: Amorphis julkaisee uuden albumin helmikuussa - 'Hieman raskaampi kuin aikaisemmat'

Lue myös: Vesa-Matti Loiri päätyi Amorphis-kitaristin soololevylle yhteisen ystävän kautta - "Mieletön juttu"

Kilpailut

Uusimmat