Kuva: AOP

Judas Priest -legenda Ian Hill kehuu Suomea - "Rakastamme maatanne"

01.05.2022 12:15 - Lauri Kujanpää

Judas Priest saapuu Suomeen 8. kesäkuuta.

Judas Priest -yhtyeen basisti ja perustajajäsen Ian Hill, 71, on päässyt yhtyeensä kanssa vihdoinkin takaisin lavoille. Hill kertoo Radio Cityn haastattelussa toimittaja Tino Kokolle, että  takaisinpääsy keikoille on tuntunut mahtavalta pitkän koronatauon jälkeen.

- Olo on kaksi vuotta vanhempi! Hill nauraa.

- On ollut mahtavaa päästä takaisin ja fanit ovat ehdottamasti odottaneet sitä, muusikko jatkaa. 

Entä kuinka legendaarinen muusikko on viettänyt korona-aikaa?

- Olen viettänyt tietenkin niin paljon aikaa perheeni kanssa kuin on ollut vain mahdollista. Asun maaseudulla ja hommia on riittänyt myös kotitöissä.

Yhtye on valmistelemassa tällä hetkellä myös uutta albumia. Edellisen kerran Judas Priest julkaisi levyllisen musiikkia Firepower-albumin myötä vuonna 2018.

- Olemme tehneet jatkuvasti musiikkia ja albumi on työn alla. Rummut ja useat kitarat on nauhoitettu, seuraavaksi on varmaankin minun bassojeni vuoro seuraavien kuukausien aikana.

- Richie (Faulkner) ja Scott (Travis) asuvat Yhdysvalloissa ja minä Iso-Britanniassa ja tietenkin se on vaikuttanut siihen, kuinka nopeasti olemme voineet luoda jotain uutta korona-aikana.

Judas Priest saapuu kesällä, tarkemmin 8. kesäkuuta, Suomeen Helsingin jäähalliin. Hillillä on paljon lämpimiä muistoja kotimaastamme. 

- Olemme olleet siellä monta kertaa ja siellä on mahtavaa. Rakastamme maatanne ja siellä on paljon hyviä ystäviämme.

- Muistan, kun soitimme Suomessa kesällä ja siellä ei ollut yötä ollenkaan. Jostain syystä olemme kuitenkin onnistuneet soittamaan usein siellä talvella ja siellä on silloin hyvin kylmä, pimeää ja paljon lunta.

Voit kuunnella koko haastattelun alta tai suoraan Podplaysta. Haastattelussa muun muassa puhutaan Rock and Roll Hall Of Famesta, sekä siitä, voisiko kitaristi Glenn Tipton astella Suomessakin lavalle.

Voice.fi ja Radio City ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Judas Priestin ja K.K Downingin välit pitäisi korjata, sanoo kitaristi - 'He voisivat mennä pubiin'

Lue myös: Glenn Tipton esiintyi Judas Priestin keikalla - fanit sekosivat

Kilpailut

Uusimmat