Kuva: AOP

HS: Mitä Children of Bodomin loppuaikoina tapahtui? Nyt muusikot kertovat

10.05.2022 18:15 - Lauri Kujanpää

Children of Bodom jätti jäähyväiset faneilleen joulukuussa 2019. Tätä ennen bändissä oli ollut useita ristiriitoja, yhtyeessä soittanut kolmikko kertoo HS:lle.

Children of Bodom lopetti toimintansa vuonna 2019. Tuolloin yhtyeen johtohahmo, nykyään edesmennyt Alexi Laiho, kertoi Helsingin Sanomille, että bändin suunnitelmat lopettamisesta alkoivat Venäjällä saman vuoden syksynä.

- Olimme tapelleet bändin kesken paljon, ja voin myöntää suoraan, että ne tappelut olivat lähinnä mun syytäni. Ne alkoivat aina jostain perkeleen tyhmästä väärinkäsityksestä, vähän samanlaisia tappeluita voi olla ex-vaimon kanssa, Laiho sanoi HS:lle.

Laiho myös kertoi, että yhtyeen muut jäsenet haluavat viettää enemmän perhe-elämää eikä Children of Bodomin lopettamiseen liity draamaa.

Children of Bodom esiintyi viimeistä kertaa Helsingissä joulukuussa 2019.

Yhtyeen basisti Henkka T. Blacksmith, rumpali Jaska Raatikainen sekä kosketinsoittaja Janne Wirman kertovat nyt Helsingin Sanomien haastattelussa, että he eivät voineet enää soittaa Laihon kanssa samassa yhtyeessä, sillä Laiholla oli omat vaikeutensa - varsinkin päihteiden kanssa.

- Addiktio on sairaus, ja hän toimi osakeyhtiössämme tavalla, mikä vei luottamuksemme. Mutta monia asioita hän pyysi anteeksi, ja meillä oli yhteistyötä myös bändin hajoamisen jälkeen, he kertovat HS:lle.

Viimeisten vuosien aikana Children of Bodomissa tapahtui monia asioita. Laiho esimerkiksi turhautui, kun yhtyeen toimintaa pyörittävä yhtiö maksoi jäsenille pienempää palkkaa kuin aikaisemmin. Hän lähetti eroviestin 5. kesäkuuta 2018.

”i have no choice but quit the fuckin band. U can post this to everyone”, Laiho kirjoitti sähköpostissa ja lisäsi olevansa ”vararikossa”.

Vaikka Laihon eroviesti saattoi olla liioiteltu, muut jäsenet säikähtivät. Lopulta asiat sovittiin ja Laiho jatkoi yhtyeessä.

Viimeisellä kiertueella Laiho "kiskoi viinaa kuin vuonna 2008" ja lähetteli humalaisia viestejä yhtyetovereilleen ja managerille. Hän esimerkiksi pohti joillekin potkuja. Lopulta korkki meni kiinni ja viimeiset keikat vedettiin onnistuneesti. Henkka, Jaska ja Janne sanovat HS:lle, että Laiho oli uskomaton muusikko ja mukava seuramies, mutta päihteet vaikeuttivat asioiden hoitamista.

- Alexi oli maailman lahjakkain muusikko ja tosi hauska jätkä, joka sairastui niin pahoihin riippuvuuksiin ettei päässyt niistä yli, Wirman kuvailee.

Laihon kuolemasta kerrottiin vuoden 2021 alussa. Muusikon kuolinsyy oli alkoholin aiheuttama maksan rasvarappeutuminen ja haiman sidekudostuminen.

Children of Bodom on yksi historian menestyneimmistä suomalaisyhtyeistä kansainvälisesti. Bändin levyjä on myyty maailmanlaajuisesti yli kaksi miljoonaa kappaletta ja se on noussut top 10 -listoille useita kertoja useassa eri maassa. Alexi Laiho tunnettiin varsinkin virtuoosimaisesta soitostaan ja hänet onkin aikoinaan valittu maailman parhaaksi metallikitaristiksi.

Lue myös: Edesmennyt Alexi Laiho palkittiin elämäntyöstä - Anna-sisko lausui kiitoksen koko perheen puolesta

Lue myös: Tuomas Holopainen muistelee Alexi Laihoa: "Jaoimme rakkauden musiikkia ja Aku Ankkaa kohtaan"

Lue myös: Bodom After Midnightin jäsenet muistelevat Alexi Laihoa: "Lojaali ystävä ja vaativa bändiliideri"

Lähde ja koko kattava haastattelu: Helsingin Sanomat

Uusimmat