Kuva: Tua Ek

Viikate-kitaristi julkaisi sooloalbumin - "Kaikki muu on tässä paitsi kitararäme"

27.05.2022 12:15 - Lauri Kujanpää

Taiminen keikkailee tänään perjantaina Tavastialla Helsingissä ja huomenna Lahdessa.

Viikate-yhtyeen kitaristina tunnettu Ari Taiminen julkaisi Taiminen-nimellä soolodebyyttinsä Tiskin alta tänään 27. toukokuuta. Albumilla on kaikuja ja korvan taakse kertyneitä vaikutteita kitaristin musiikillisen historian varrelta.

- Taiminen syntyi oikeastaan jo keväällä 2019, kun ideoimme Toppo Koposen (Eläkeläiset, Kumikameli, vastaa osasta sanoituksista) kanssa tarinaa Rantojen miehestä, joka lähti etsimään onneaan Amerikkaan. Muutamien äänitysten jälkeen vahvistui fiilis, että aineksia on kokonaiseen pitkäsoittoon. Olen tehnyt oikeastaan koko aikuisiän kappaleita, mutta varsinainen soolomatsku on jostain syystä kanavoitunut aina bändeille, eikä omaan tuotantoon. Ehkä nyt oli vaan oikea aika tulla ulos omana itsenä ja tehdä juttu omalla äänellä, Taiminen kertoo soololevynsä synnystä.

- Tuleva levy kertoo pitkälti musiikillista historiaani. Siellä on vähän iskelmällisiäkin sävyjä, 60-lukuvivahteita, stemmalaulua, jonkin sortin bluesia ja reippaampaakin menoa. Kaikki muu on tässä paitsi kitararäime, muusikko jatkaa. 

Taiminen keikkailee albumin julkaisupäivänä 27. toukokuuta Tavastialla ja lauantaina 28. toukokuuta Lahdessa Möysän Musaklubilla lämmitellen lauteet pääbändilleen Viikatteelle.

Lue myös: Viikate-kitaristi sooloalbumin kimpussa - uusi kappale julki

Kilpailut

Uusimmat