Kuva: All Over Press

Nyt se on varmaa - Depeche Mode saapuu Suomeen

04.10.2022 15:00 - Lauri Kujanpää

Yli 100 miljoonaa levyä myynyt ja yli 35 miljoonalle fanille maailmanlaajuisesti soittanut Depeche Mode on edelleen jatkuvasti kehittyvä ja ainutlaatuisen vaikutusvaltainen yhtye.

Nyt se on varmaa. Legendaarinen Depeche Mode esiintyy Helsingin Kaisaniemen puistossa 8. elokuuta 2023.

Yhtye on tänään Berliinissä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa kertonut palaavansa esiintymislavoille viiden vuoden tauon jälkeen. Dave Gahan ja Martin Gore paljastivat, että Live Nationin järjestämä kiertue alkaa 23. maaliskuuta Pohjois-Amerikasta, jossa yhtye esiintyy isoilla sisäareenoilla kuten New Yorkin Madison Square Gardenissa, Chicagon United Centerissä ja Los Angelesin Kia Forumissa.

Pohjois-Amerikan jälkeen vuorossa on Euroopan-kesästadionkiertue, joka alkaa 16. toukokuuta. Euroopassa Depeche Mode tullaan näkemään muun muassa Stade de Francessa Pariisissa, Berliinin Olympiastadionilla, Milanon San Siro Stadiumilla, Lontoon Twickenham Stadiumilla ja Helsingin Kaisaniemen puistossa.

- Aloimme työskennellä Memento Morin parissa pandemian varhaisessa vaiheessa, ja levyn teemat ovat saaneet inspiraationsa tuosta ajasta. Fletchin kuoleman jälkeen päätimme jatkaa levyn tekemistä, sillä olemme varmoja, että se olisi ollut hänen toiveensa. Ja tämä on todella antanut projektille lisämerkityksen, Martin Gore sanoo.

- Fletch olisi pitänyt tästä albumista. Olemme innoissamme, että voimme jakaa sen kanssanne pian, emmekä malta odottaa, että pääsemme esittelemään sen livenä ensi vuoden keikoilla, Dave Gahan jatkaa.

Memento Mori on Depeche Moden 19. kiertue, ja ensimmäinen yli viiteen vuoteen. Bändin viimeisin kiertue, 2017-2018 Global Spirit Tour, oli sen tähän mennessä pisin ja yksi sen ajan tuottoisimmista kiertueista. 130 keikan kiertueella yhtye soitti yli 3 miljoonalle fanille eri puolilla Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa. Memento Mori on Depeche Moden 15. studioalbumi. Levy on jatkoa kriitikoiden ylistämälle, vuonna 2017 ilmestyneelle Spiritille, joka nousi listaykköseksi 11 maassa ja sijoittui tämän lisäksi top 5 -listalle yli 20 maassa.

Memento Mori julkaistaan maailmanlaajuisesti keväällä 2023 Columbia Recordsin kautta.

Yli 100 miljoonaa levyä myynyt ja yli 35 miljoonalle fanille maailmanlaajuisesti soittanut Depeche Mode on edelleen jatkuvasti kehittyvä ja ainutlaatuisen vaikutusvaltainen yhtye.

Konsertti:

Depeche Mode (UK)

Ti 8.8.2023

Kaisaniemen puisto, Helsinki

Portit klo 17

Liput myyntiin perjantaina 7.10. klo 10 Ticketmasterissa palvelumaksuineen alkaen 89,50 / 109,50 €. My Live Nation -presale: to 6.10. klo 10.00 - pe 7.10. klo 10.00. Rekisteröidy tai kirjaudu osoitteessa livenation.fi/register.

Lue myös: Depeche Mode -muusikon kuolinsyy vahvistettiin - "Koki luonnollisen kuoleman"

Lue myös: Depeche Moden perustajajäsen Andy Fletcher on kuollut

Kilpailut

Uusimmat