Kuva: AOP

Nightwish soittaa vielä yhden keikan Suomessa ennen taukoa - esiintyy rumpalin kotikaupungissa

05.10.2022 16:15 - Lauri Kujanpää

Yhtyeen kaksivuotisen Human Nature -kiertueen konsertti nähdään lauantaina 17.6.2023 Vaasan Lemonsoft Stadionilla.

Nightwish esiintyy Suomessa ensi vuoden kesäkuussa. Yhtyeen kaksivuotisen Human Nature -kiertueen konsertti nähdään lauantaina 17.6.2023 Vaasan Lemonsoft Stadionilla.

Esiintyminen on toistaiseksi yhtyeen viimeinen kotimaan konsertti. Kiertueen jälkeen yhtye jää tauolle työstääkseen uutta albumia.

Nightwishin rumpalina on vuodesta 2014 alkaen toiminut vaasalainen Kai Hahto. Hahto nähdäänkin nyt ensimmäistä kertaa kotiseudullaan Nightwishin kokoonpanossa. 

- Tätä on odotettu ja yritetty pitkään saada onnistumaan eri tahojen kanssa, mutta nyt se on vihdoin mahdollista. Olihan jo aikakin, sillä viimeksi yhtye on esiintynyt Vaasassa Rantarockissa vuonna 2001. Yleensä Vaasasta täytyy aina lähteä johonkin, mutta nyt voin polkaista stadionille vaikka pyörällä kotipihasta. Tästä tulee hieno tapahtuma! iloitsee Kai Hahto.

Lipunmyynti alkaa ensi viikon maanantaina 10.10.2022 klo 9.00 Lippupisteessä. Konsertti on kokonaisuudessaan K18, jolloin koko stadionalue katsomoineen ja kenttäalueineen on yhtenäistä anniskelualuetta.

Liput alkaen 79,90€

VIP-liput alkaen 139,90€

Nightwish julkaisi yhdeksännen albuminsa Human :II: Nature vuoden 2020 alussa. Holopainen kertoi tuolloin Voice.fi:n haastattelussa, että levyn konsepti tuli heti alussa hyvinkin selväksi.

- Levyllä on kaksi puolta: Human, jossa lauletaan ihmisyydestä ja käytetään vain bändisoittimia, sekä Nature, jossa mennään luontoon ja avataan urut kunnolla. Se luo mukavan kontrastin ja heijastelee hienosti levyn tematiikkaa

- Kun saimme edellisen albumin valmiiksi, niin minulle biisintekijänä jäi kylläinen olo, mutta jälkkäri jäi selvästi syömättä. Tajusin heti, että seuraavallakin levyllä kuljetaan samassa maailmassa. Kun tein kappaleita ja tajusin, että jokaisessa biisissä lauletaan ihmisestä tai luonnosta, niin se levyn nimi ja konsepti oli aika nopeasti selvä.

Lue myös: Floor Jansen on laulanut 10 vuotta Nightwishissa - "Loppu on historiaa"

Lue myös: Jukka Koskinen kommentoi Nightwish-jäsenyyttään - "En voisi olla onnellisempi"

Lue myös: Nightwishin jäsenet muistelevat erikoisia fanikohtaamisia - "Olin aika ihmeissäni"

Kilpailut

Uusimmat