Kuva: AOP

Zakk Wylde ei ole vielä opetellut Panteran kappaleita - odottaa kuitenkin innolla joulukuun keikkaa

20.10.2022 23:15 - Lauri Kujanpää

Ensimmäinen uuden kokoonpanon Pantera-keikka nähdään joulukuun alussa Hell & Heaven Metal Fest -tapahtumassa.

Panteran laulaja Phil Anselmo ja basisti Rex Brown lyövät hynttyyt yhteen kitaristi Zakk Wylden ja rumpali Charlie Benanten kanssa ja kiertävät Yhdysvaltoja ja Eurooppaa Pantera-nimellä. Aihe on herättänyt varsinkin sosiaalisessa mediassa vaihtelevia mielipiteitä, sillä Panteran alkuperäiset jäsenet, rumpali Vinnie Paul sekä kitaristi Dimebag Darrell, ovat menehtyneet. Monien mielestä veljekset Paul ja Darrell olivat Panteran sydän eikä ilman heitä voi olla Panteraa.

Wylde sanoo The SDR Show -ohjelman haastattelussa, että hän ei ollut kokoonpanon liikkeellepannut voima.

- Minulla ei ollut sen kanssa mitään tekemistä. Olen vain näiden henkilöiden ystävä. Vähän sama kuin Noel Redding ja Mitch Mitchell tekisivät Jimi Hendrixille kunniaa ja pyytäisivät Eric Claptonin mukaan. Sama asia on tässä Panterassa - teemme kunniaa.

Ensimmäinen uuden kokoonpanon Pantera-keikka nähdään joulukuun alussa Hell & Heaven Metal Fest -tapahtumassa Meksikossa. Wylde myös sanoo, että ei ole vielä opetellut soittamaan Panteran kappaleita.

Wylde ja Benante puhuivat heinäkuussa kokoonpanosta SiriusXm-radiokanavan haastattelussa. Paulin ja Darrellin kuolinpesien edustajat ovat hyväksyneet uuden Pantera-kiertueen.

- Kiertueesta tulee mahtava. Kun Vinnie oli vielä täällä, hän usein pohti, että "Zakk, tekisitkö Dimelle kunniaa ja palaisimme yhteen ja tekisimme tämän?" ja vastasin aina, että olen käytettävissä. Lupasin aina opetella kaiken ja olla valmis, Wylde sanoi.

Lue myös: Panteran paluu keikkalavoille on jakanut mielipiteitä - nyt Zakk Wylde ja Charlie Benante kommentoivat

Lue myös: Zakk Wylde ylistää Ozzy Osbournea - "Jos hän ei olisi laulaja, hän olisi koomikko"

Kilpailut

Uusimmat