Kuva: Juha Mustonen

Keikka-arvio: Ville Valo palasi lavoille ja sai loppuunmyydyn Tavastian hurmokseen

16.01.2023 18:15 - Lauri Kujanpää

Tavastialta poistui illan päätteksi herkistyneitä, mutta hymyileviä ja onnellisia kuuntelijoita. Ville Valo on tullut takaisin ja antoi juuri sen, mitä fanit halusivat, kirjoittaa toimittaja Lauri Kujanpää.

Him teki yli 20:n toimintavuotensa aikana suomalaista musiikkihistoriaa. Yhtye nousi uransa varrella listaykköseksi useassa eri maassa, sai kultalevyn Yhdysvalloista ja myi miljoonia albumeita maailmanlaajuisesti. Vuonna 2017 fanit hyvästelivät yhtyeen murheellisina, kun Him päätti jättää keikkalavat ja jokainen jäsen halusi keskittyä muihin asioihin.

Tämän jälkeen johtohahmo Ville Valo teki Agents-yhtyeen kanssa levyn ja kiertueen ja sävelsi pandemia-aikana sooloalbumin Neon Noir, joka tiimoilta hän kasasi uuden bändin VV.

Vuosien tauon jälkeen Ville Valo teki paluun keikkalavoille, kun hän esiintyi VV-sooloyhtyeensä kanssa loppuunmyydyllä Tavastialla perjantaina 13. tammikuuta. Tavastialla nähtiin tämän jälkeen vielä keikat lauantaina sekä sunnuntaina.

Kirjoittaja oli paikan päällä perjantaina - samana päivänä kun levykin ilmestyi. 

(kuva: AOP / Juha Metso)

Kun VV asteli lavalle ja aloitti Neon Noir -albumin Echolocate Your Heart -kappaleella, yleisö tiesi heti, mitä tulee saamaan: ammattitaitoista soittoa, kauniita melodioita, suuria tunteita ja Ville Valon valtavan karisman ja soivan lauluäänen.

Ilta eteni niin, että VV soitti vuorotellen sekä Neon Noir -kappaleita että Himin tunnettuja klassikoita. Suurimmat kohaukset ja hurmostilat saatiin aikaan juuri Himin biiseillä, kuten Join Me In Death, Wings of a Butterfly sekä Right Here in My Arms, mutta myös VV:n materiaali otettiin hyvin vastaan - varsinkin ne kappaleet, jotka löytyivät suoratoistopalveluista jo ennen albumin julkaisua. 

(kuva: AOP / Juha Metso)

Valo oli valovoimainen itsensä ja yleisö haltioitui laulajan edessä. Valon ääni toimi todella hienosti ja hän oli selvästi kaivannut lavalla olemista. Hymy oli herkässä sekä yleisöllä että itse artistilla. 

VV:n yhtyeessä soittavat Mikko Virta (kitara), Risto Rikala (rummut), Sampo Sundström (kitara) ja Juho Vehmanen (basso). Bändi antoi Valon hoitaa illan tähtenä toimimisen ja keskittyi tuottamaan juuri niin virheetöntä soittoa kuin ammattimuusikoilta voi odottaa. 

Hieman ristiriitaisia mielipiteitä kuulin siitä, että Himistä tuttu raskaus loisti poissaolollaan, sillä säröt ja jytke eivät potkineet ihan yhtä lujasti takapuolelle kuin monet Him-fanit ovat tottuneet. Tämä varmasti tulee jatkossakin jakamaan ihmisten ajatuksia, mutta allekirjoittaneen mielestä hieman kevyempi sointi - ja varsinkin kahdella kitaralla soitettuna - korosti Valon nerokkaita sointukulkuja ja sulatti VV:n ja Himin materiaalin toisiinsa. 

Tavastialta poistui illan päätteksi herkistyneitä, mutta hymyileviä ja onnellisia kuuntelijoita. Ville Valo on tullut takaisin ja antoi juuri sen, mitä fanit halusivat: iskevän, melankolisen ja tunteita herättävän illan. 

Voice.fi, Radio City ja Radio SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Ville Valo kertoo, kuinka hänen taiteensa syntyy - "Melodiat pulppuavat takaraivosta"

Lue myös: Ville Valo ylistää uutta bändiään - keikoilla tullaan kuulemaan myös HIM-yhtyeen musiikkia

Kilpailut

Uusimmat