Kuva: AOP

Helloween saapuu ensi kesänä Suomeen yhdelle keikalle

15.03.2023 11:15 - Lauri Kujanpää

Helloween esiintyy Himos Metal Festival -tapahtumassa ensi elokuussa.

Viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestetty Himos Metal Festival sai yleisöltä ja esiintyjiltä positiivisen vastaanoton. Kaksipäiväinen tapahtuma keräsi Himokselle yleisöä yhteensä 10 000 ohjelman tarjotessa liki parinkymmenen eturivin kotimaisen ja kansainvälisen metalliesiintyjän keikat.

Himos Metal Festival saa jatkoa tänä vuonna elokuun pimenevissä illoissa 11.-12.8.2023.

Festivaalin lauantain pääesiintyjäksi on kiinnitetty legendaarinen saksalainen power metal -ikoni Helloween. Yhtyeen tunnetuimpia biisejä ovat muun muassa I Want Out, Forever & One, Eagle Fly Free ja ja Dr. Stein. Yhtye on myynyt maailmanlaajuisesti yli 10 miljoonaa levyä ja saanut niistä 14 kulta- ja 6 platinalevyä. Historiallinen kokoonpano, johon ovat palanneet perustajajäsen Kai Hansen ja laulaja Michael Kiske, nähdään kesän ainoalla Suomen keikalla Himos Metal Festivaleilla.

Himos Metal Festivalin esiintyjiksi on kiinnitetty myös HIM-yhtyeen laulajana ja keulakuvana tunnetun Ville Valon sooloyhtye VV, kansainvälinen sellometalliyhtye Apocalyptica, Noora Louhimon johtama Battle Beast, Suomen tuorein vientimenestys Blind Channel, energinen livebändi Stam1na, goottirock-yhtye The 69 Eyes, tymäkkää metallia tiskiin lataava Diablo ja suomenkielistä metallia tarjoileva Mokoma sekä melankolista kouvostomollia esittävä Viikate.

Ohjelmaa täydentävät Samy Elbannan kansainvälisessä nousukiidossa oleva Lost Society, glam-rock-yhtye Reckless Love, progemetallibändi Wheel, melodisen metallin kokoonpano Arion, death-metallisti Brymir, Machine Menin jäsenten perustama Psychework ja Popedan rumpalina tunnetun Lacu Lahtisen rock-yhtye Transworld Identity.

Kahden lavan lisäksi metalli soi tänä vuonna myös Himos Areenalla, joten ohjelmaa on tauotta tarjolla päivästä yöhön.

- On hienoa päästä järjestämään jälleen metallin juhlaa Himoksella - ensiluokkaisissa puitteissa niin esiintyjien kuin yleisön viihtyvyyden kannalta. Ensimmäinen Himos Metal Festival todisti, että tapahtumalle oli tilausta ja palautteen perusteella se lunasti yleisön ja yhteistyökumppaneiden toiveet. Tämän vuoden tapahtumasta tulee kaikin puolin entistä kovatasoisempi, kommentoi promoottori Timo Isomäki.

Festarin aikataulut on julkaistu ja kaikki lipputyypit ovat myynnissä

Himos Metal Festival, Himos Park, Jämsä

Esiintyjät

Perjantai 11.8.2023

VV, Apocalyptica, Mokoma, The 69 Eyes, Viikate, Reckless Love, Brymir, Transworld Identity

Lauantai 12.8.2023

Helloween, Battle Beast, Blind Channel, Stam1na, Diablo, Lost Society, Wheel, Arion, Psychework

Liput

Festarilippu 2 pv, 129e

Festarilippu 1 pv, 79e (pe) / 85e (la)

VIP-lippu 2 pv, 219e

VIP-lippu 1 pv, 139e (pe) / 149e (la)

Lipunmyynti Tiketissä ja Lippupisteessä.

Ikäraja: K-18

Lue myös: Helloween-laulaja Michael Kiske näkee menneisyyden riidat hyvänä asiana - "Haasteet kasvattavat"

Lue myös: Helloween julkaisee uuden albumin - mukana kaikki kolme laulajaa

Kilpailut

Uusimmat