Nightwishin rumpali jättäytyy pois tulevalta levyltä ja kiertueelta - syynä uniongelmat

06.08.2014 13:06 - Reija Saarinen

Nightwishin rumpali Jukka Nevalainen jättää bändin, ainakin hetkeksi.

Nightwishin rumpali Jukka Nevalainen on julkaissut bändin nettisivuilla tiedotteen, joka saa varmasti fanit hämilleen. Miehen mukaan hän on kärsinyt jo pitkään uniongelmista, eikä sen vuoksi koe voivansa jatkaa bänditmointaa. Mies onkin päättänyt vetäytyä sivuun ainakin tulevan albumin nauhoitusten ja kiertueen ajaksi. Miestä korvaa levyllä ja kiertueella Kai Hahto.

Lue miehen surullinen kirje alta.

"Kuinka aloittaa uutinen, jota et haluaisi lainkaan joutua kertomaan, mutta jonka tiedät olevan ainoa (tai ainakin oikea) vaihtoehto? Olen nyt tämän tilanteen edessä ja teen parhaani löytääkseni oikeat sanat.

Olen jo useamman vuoden ajan elänyt ajoittaisen, hyvin vaikean unettomuuden kanssa, joka on ollut ei-toivottuna seuranani myös monilla kiertueillamme. Olen tehnyt parhaani saadakseni asian hallintaan tai tullakseni ainakin toimeen sen kanssa. Emme kuitenkaan vielä edes tarkalleen tiedä miksi nukumme ja miksi tarvitsemme unta, joten emme valitettavasti myöskään vielä tiedä kovinkaan paljon siitä, miksi jotkut meistä kokevat unettomuutta, eikä ongelmaan ole olemassa 100%:sta parannuskeinoa.

Viimeisen kuukauden aikana minulle on käynyt selväksi, etten valitettavasti voi unettomuuden vuoksi suoriutua tällä hetkellä tehtävistäni muusikkona haluamallani ja musiikin ansaitsemalla täsmällisyydellä. Tästä johtuen olen päättänyt jättäytyä sivuun rumpalin tehtävistäni tulevan Nightwish-albumin ja kiertueen osalta. Olen edelleen mukana pyörittämässä yhtyeen toimintaa, mutta se rakkain ja tärkein, soittaminen, on toistaiseksi osaltani poissa kuvioista. Tulevaisuus näyttää, mitä tuleman pitää.

Päätökseni tuntuu henkilökohtaisella tasolla luonnollisestikin sanoinkuvaamattoman surulliselta. Onneksi hieman etäämpää katsottuna se on kuitenkin "vain" osa elämän jatkuvaa, vääjäämätöntä liikettä, johon kuuluvat yhtä olennaisena osana tällaiset ikävät tapahtumat, kuin sen kauniimman ääripään upeat elämykset ja seikkailut, joita olen jo saanut runsain mitoin kokea ja joita on varmasti vielä reilusti edessäpäin.

Tulevalla levyllä rumpuja soittaa hyvä ystäväni Kai Hahto. Olen äärimmäinen kiitollinen, ettei hän epäröinyt hetkeäkään auttaa meitä tässä haastavassa tilanteessa. Tulevan kiertueen osalta tilanne on vielä avoin, mutta kerromme heti kun tiedämme, mikä yhtyeen kokoonpano kiertueella tulee olemaan.

Jos oli uutisen aloittaminen hankalaa, on sitä myös sen lopettaminen... joten ehkä tyydyn vain lainaamaan pätkää, joka sopinee tilanteeseen varsin hyvin:

"You can only lose something that you have, but you cannot lose something that you are."
- Eckhart Tolle

Parhain terveisin, Jukka Nevalainen / Nightwish

 

Kilpailut

Uusimmat