Lordi työstää uutta levyä salaisessa paikassa - myös taidenäyttely ja dokumenttielokuva tulossa

25.06.2014 15:10 - Katariina Näreaho

Lordi on parhaillaan studiossa äänittämässä seuraajaa viime vuonna julkaistulle kuudennelle studioalbumilleen.

Pari viikkoa sitten Finnvox-studioilla tuottaja Mikko Karmilan johdolla käynnistyneet äänitykset jatkuvat heinäkuussa salaisessa paikassa Pohjois-Suomessa.

- Halusimme tehdä tämän levyn Suomessa ja suomalaisen tuottajan kanss, Mr. Lordi kertoo.

Uusi, toistaiseksi nimeämätön Lordin seitsemäs levy ilmestyy 31. lokakuuta. Levyn ensimmäinen single julkaistaan jo alkusyksystä.

Mr. Lordin mukaan uuden levyn materiaali on rakenteeltaan pidempää ja kokeilevampaa kuin ennen.

- Uudella levyllä on mukana Lordin historian lyhyin mutta samalla myös pisin biisi. Kyseessä ei ole teema- tai konseptilevy, mutta punainen lanka ja yhdistävä tekijä kappaleista kyllä löytyy.

Lordin kokoonpano jatkaa samana kuin edellisellä levyllä ja uudet jäsenet Mana (rummut) ja Hella (koskettimet) ovat nyt ensimmäistä kertaa täysipainoisesti mukana myös studiosessioissa.

- Jää nähtäväksi onnistuuko Mikko muuttamaan Lordin soundia. Niin tai näin, aina me Lordilta kuulostamme.

NÄYTTELY KESÄLLÄ, DOKUMENTTIELOKUVA SYYSKUUSSA

Ennen uutta albumia Lordin tarinaan pääsee tutustumaan 26. syyskuuta ensi-iltaan tulevan Monsterimies-dokumenttelokuvan myötä. Antti Haasen ohjaamassa ja käsikirjoittamassa elokuvassa seurataan hirviöbändin arkea esirippujen takana ja nähdään ainutlaatuista arkistomateriaalia yhtyeen syntyvaiheista.

Uuden levyn ja dokumentin lisäksi lauantaina 28. kesäkuuta avataan Savonlinnassa The Other Side of Lordi - toinen totuus -niminen näyttely. Lordin koko uran kattavassa näyttelyssä on nähtävillä muun muassa Lordin pukuja ja muuta rekvisiittaa, levynkansia, oheistuotteita ja Mr. Lordin maalaamia tauluja. Näyttely on avoinna Savonlinnan Taidelukion työpajassa 29. heinäkuuta saakka.

Uusimmat