Kuva: AOP

D-A-D:n Jacob Binzer: "Toivomme yleisöltä kärsivällisyyttä"

22.10.2015 12:01 - Reija Saarinen

Vuonna 1982 perustettu D-A-D konsertoi tänään Helsingissä.

Tanskalaisen D-A-D:n ura alkoi vuonna 1982 eli reilut 30 vuotta sitten. Vuosien saatossa yhtye on kiertänyt lukuisia keikkapaikkoja ja julkaissut kaiken kaikkiaan 11 studiolevyä. Tänään bändi nousee The Circuksen lavalle Helsingissä. Mielenkiintoiseksi illan keikan tekee se, että kyseisellä keikalla soitetaan vuonna 1991 ilmestynyt Riskin´ It All kokonaisuudessaan.

Mutta mikä ajoi herrat kyseiseen päätökseen?

- Valitsimme sen, koska uskomme, että nyt on sen aika. Muutama vuosi sitten soitimme muutamalla keikalla vain No Fuel Left for the Pilgrims -albumia ja meistä se oli oikein mukavaa. Riskin´It All on levy, joka sopii hyvin juuri tähän tarkoitukseen, koska se on hyvin homogeeninen, kitaristi Jacob Binzer kertoo Radio Citylle.

Suomen lisäksi kyseinen levy kuullaan vain miesten kotimaassa Tanskassa sekä Portugalissa. Miksi Suomen-keikka valittiin yhdeksi spesiaalipaikaksi?

- Valitsimme Suomen siksi, että käytämme mielellämme kaikki mahdolliset tekosyyt, jotta pääsemme keikalle tänne. Meillä on haaveena päästä aina edes kerran vuodessa tänne. Ja ajattelimme myös, että täällä kyseinen keikka halutaan kuulla, Binzer naurahtaa.

Millaista menoa on sitten tänä iltana luvassa?

- Tämä on ensimmäinen kerta, kun soitamme tämän levyn alusta loppuun julkisesti ja mukana on myös sellaisia kappaleita, joita emme ole soittaneet levyn julkaisun jälkeen. Toivon, että selviämme keikan alusta loppuun ilman sen suurempia ongelmia, mutta toivomme kyllä kärsivällisyyttä yleisöltä, sillä kyseessä on maailman ensi-ilta.


Uusimmat