Kuva: AOP

Huikeita rock-keikkoja Suomeen - kuuntele parhaat biisit

03.11.2015 08:15 - Mikko Räsänen

Suomalaisia rock-faneja hemmotellaan lähitulevaisuudessa useilla poikkeuksellisen kovilla livekeikoilla.

Five Finger Death Punch esiintyi tänään Helsingissä yhdessä Papa Roachin kanssa. Keikan missanneiden ei ole syytä harmitella, sillä Suomeen on luvassa lähikuukausina suunnaton määrä huikeita raskaamman musiikin keikkoja. Pop.fi -sivuston toimituspäällikkö nostaa esille tulevia keikkoja ja niiden esiintyjien parhaita kappaleita.

Five Finger Death Punch: Far From Home

Tämä keikka meni jo maanantaina, mutta nostetaan vielä esille jenkkibändin rauhallinen biisi, joka on surullisuudessaan todella riipaiseva. Toimii aina.

Whitesnake: Now You're Gone

Whitesnaken (kuvassa jutun alussa) parasta kappaletta valittaessa olisi helppoa heittää Here I Go Again -hitin kaltainen kaikkien suosikkikappale. Valintani osuu kuitenkin Slip of the Tongue -levyyn ja kappaleeseen Now You're Gone. Muistan, miten teinipoikana olin innosta villinä, kun maailman parhaana kitaristina pitämäni Steve Vai liittyi Whitesnakeen 1989. Superkitaristin Whitesnake-taival kesti lopulta vain tuon yhden albumin ja sitä seuranneen kiertueen verran. Tuon levyn omaksi suosikkikappaleekseni jäi Now You're Gone, jonka videolla nähdään molemmat legendat: David Coverdale ja Steve Vai.

Whitesnake (UK) – The Purple Tour
Ke 11.11.2015 Jäähalli, Helsinki
Ovet klo 19

LIPUT: www.lippupalvelu.fi ja www.menolippu.fi

Ghost: He is

Ruotsalainen Ghost on aiemmilla levyillään ylistänyt Saatanaa aika avoimesti. Yllätys olikin suuri, kun tuoreella Meliora-albumilla oli bändin ensimmäinen oikea slovari. Onko yhtye pehmenemässä ja siirtymässä siirappisiin rakkauslauluihin? Huoli tyylinmuutoksesta on aiheeton, sillä He is -balladi on suunnattu bändin linjan mukaisesti alakerran sarvipäälle. Meliora-albumin kohdalla on taas pakko yhdistää Ghostin kykyä kuulostaa samaan aikaan 70-lukulaiselta kuin vuoden 2015 yhtyeeltä. Huikea bändi!

Mötley Crüe: Kickstart My Heart

Pillit pussiin pistävä Mötley Crüe saapuu jäähyväiskeikalleen Hartwall Areenalle 18.11. Yksi illan aikana varmasti kuultava kappale on Kickstart My Heart, joka on yksi parhaista 80-luvun hard rock -kappaleista. Biisi rullaa eteenpäin sellaisella voimalla, että musiikkivideoon lisätyt muskeliautot ja veneet täydentävät kappaletta loistavasti. 

Muse: Starlight

Minusta Resistance on Musen paras levy. Mutta kun tänään kuuntelin levyn läpi pitkästä aikaa, tajusin, että mikään sen yksittäinen kappale ei voita vuonna 2006 ilmestynyttä Starlightia. Muse saapuu Suomeen ensi kesänä ja kun vielä yhtye tuo Hartwall Areenalle upean 360 asteen lavan, voi keikasta jo nyt ennustaa yhtä ensi vuoden parhaista.

Muse (UK) - Drones World Tour
14.6.2016
Hartwall Arena, Helsinki
Liput: www.lippupiste.fi

Manowar: Kings of Metal

Manowarin parhaan kappaleen valitseminen on yhtä mahdotonta kuin parhaan nuoruusmuiston miettiminen. Olisiko paras nuoruusmuista peruskoulun tai lukion päättyminen? Omenaviininhuuruiset kotibileet? Ensimmäinen kerta yökerhossa? Ensisuudelma? Eka kerta? Mahdotonta valita. Ja minulla aika moni asia noista on tapahtunut aikana, jolloin Manowar soi päivittäin stereoissani, ja yhtä vaikeaa on nostaa yhtä Manowarin kappaletta ylitse muiden. Valitaan siis nostettavaksi kappaleeksi Kings of Metal, koska se tiivistää parhaiten kaiken sen, mistä Manowarissa on kyse: "Other bands play, Manowar kills"

Manowarin suosion hiipumisen selvä merkki on se, että aiemmin Jäähallissa esiintynyt yhtye on pudonnut Suomessa klubiluokkaan ja esiintyy The Circuksessa 13. helmikuuta. Toki Manowar-faneillehan tuo on vain hyvä asia, koska klubilla tunnelma on luultavasti vielä jäähalliakin enemmän testosteronia uhkuva.

Iron Maiden: Fear of the Dark

Iron Maiden on käynyt Suomessa niin monesti, että kaikki bändin kovat fanit ovat varmasti ehtineet nähdä yhtyeen livenä jo useamman kerran. Mutta silti joka kerta, kun lukee uutisen, että Iron Maiden on saapumassa, herää aina olo, että tuonne keikalle pitäisi taas yrittää päästä. Seuraava mahdollisuus tulee 29. kesäkuuta, jolloin Iron Maiden esiintyy Hämeenlinnassa. Yllä olevasta videosta voi päätellä, miksi sinne kannattaa taas suunnata.

Helloween: Occasion Avenue

Helloweeniin pätee osittain sama kuin Iron Maideniin, sillä saksalaiset power metallin pioneeritkin on nähty vuosien aikana Suomessa lukemattomia kertoja. Helloween suosikkini valitseminen on vaikeaa, koska kaikki omat top5-kappalettani ovat 80-luvulta, jolloin biisejä kynäili vielä Kai Hansen ja yhtyeen laulajana oli Michael Kiske. Koska kumpikaan ei ole enää 20 vuoteen Helloweeniin kuulunut, halusin valita parrasvaloihin kappaleen Helloweenin nykyisen laulajan Andi Derisin ajalta. Noiden vuosien yksi helmistä on Occasion Avenue - 10-minuuttinen teos, jonka alussa osoitetaan hienosti kunnioitusta myös noille viittaamilleni 80-luvun kappaleille.

Helloween (GER)
+ Special Guests: Rage (GER), C.O.P. UK (Crimes of Passion) (UK)

La 13.2.2016 Logomo, Turku
Liput:  www.lippu.fi

Su 14.2.2016 The Circus, Helsinki
Liput: www.lippupalvelu.fi

Halestorm: Here's to Us

Halestormin Here's to Us sopii maljannostobiisiksi niin ystäville kuin pariskunnille. Joskus elämä vain potkii päähän ja isosti, mutta kuitataan ne kilistämällä lasit yhteen. Seuraava mahdollisuus tehdä tuo yhdessä Halestormin upeaääniset Lzzy Halen säestämänä tarjoutuu helmikuussa, kun bändi esiintyy Circuksessa.

Kilpailut

Uusimmat