Mathias Nygård: "Folk metal -genressä tuntuu pääsevän aika helpolla"

20.11.2015 16:07 - Reija Saarinen

Turisaksen suosion takana on Mathias Nygårdin mukaan se, että asioita yritetään tehdä eri tavalla.

Vuonna 1997 perustettu Turisas on yksi folk metallin pioneereista. Vuosien saatossa yhtye on koonnut ympärilleen tunnollisen faniryhmän, joka laulaja Mathias Nygårdin mukaan johtuu siitä, että yhtye on aina pyrkinyt tekemään asioita hieman eri tavalla.

- Folk metal genre on kasvanut aika isoksi. Me ollaan olut mukana alusta saakka, joten nautitaan tietysti vähän sellaista statusta. Mua kuitenkin vähän kyllästyttää se, että siinä genressä tuntuu pääsevän ehkä vähän liian helpolla. Riittää, että on pseudo-kelttiläisii pillimelodioita ja vähän särökitaraa, Nygård toteaa. 

Turisas on kuitenkin pyrkinyt aina tekemään asioita omalla tavalla. Sen lisäksi se on lämppärikeikoillaan ottanut tavaksi pääesiintyjän pesemisen oman yleisönsä edessä. Se ei ole ollut kaikkien mieleen.

- No joskus jouduttiin lavalle aiemmin. Heti ovien jälkeen, ettei ollu hirveesti yleisöä sisällä. Sit oli välillä teknisesti haastavampaa. Jouduttiin elämään esimerkiksi pienemmällä osalla valoista. Kaikki on kuitenkin aina sujunut ihan hyvässä hengessä.


Katso miehen koko haastattelu yläpuolelta.


Kilpailut

Uusimmat