Kuva: AOP

Razzlen kuolemasta 31 vuotta - Hanoi Rocks olisi kuopattu muutenkin

09.12.2015 09:45 - Eeva Rajala

Hanoi Rocksin englantilainen rumpali Razzle kuoli auto-onnettomuudessa vuonna 1984.

Mötley Crüen laulaja Vince Neil astui auton rattiin kohtalokkaana iltana Los Angelesissa 8. joulukuuta vuonna 1984. Bileistä oli loppunut alkoholi, ja tilanteen korjaamiseksi päätettiin lähteä hakemaan lisää juotavaa. Autoon kartanlukijaksi hyppäsi myös Hanoi Rocksin rumpali Razzle, oikealta nimeltään Nicholas Charles Dingley.

Paluumatkalla Neil menetti autonsa hallinnan ja törmäsi vastaantulleeseen autoon. Razzle kuoli ja vastaantulleessa autossa olleet kaksi henkilöä loukkaantuivat vakavasti. Yleisesti ajatellaan, että tämä lopetta Hanoi Rocksin uran. Kitaristi ja lauluntekijä Andy McCoy on osittain eri mieltä. Yhtyeen oli aikakin hajota. Alla olevat lainaukset ovat Sheriffi McCoy- ja All Those Wasted Years -kirjoista.

- Bändissä oli jo pitkään ollut huono kemia. Tilannetta ei lainkaan auttanut, että basistilla oli suhde mun tyttöystävän kanssa ja mulla laulajan gimmakaverin. Itse asiassa Sami Yaffa oli jo ilmoittanut lähtevänsä bändistä meneillään olevan rundin jälkeen, McCoy kertoo.

Myös laulaja Michael Monroe ja McCoy olivat kasvaneet eri suuntiin.

- Tietenkin mä toivon, että Razzle ei olisi kuollut, mutta menneisyyttä ei voi muuttaa, enkä mä haluaisikaan muuttaa. Oli myös Hanoin aika hajota juuri silloin kun se tapahtui, kitaristi kertoo.

Andy McCoy kiertää parhaillaan nostalgiakeikoilla Pelle Miljoona Oy:n riveissä, josta hän lähti pian Moottoritie on kuuma -levyn jälkeen perustamaan Hanoi Rocksia. Yhtye esiintyy tulevana perjantaina 11. joulukuuta Tampereella ja lauantaina 12.joulukuuta Turun Apollo Nightclubissa.

Apollossa on esillä myös Hanoi Heritage -levykokoelma, joka on tiettävästi maailman laajin laatuaan lähes 350 erillisellä äänitteellään. Esillä on myös Pelle Miljoona -vinyyleitä miehen uran alkuajoista lähtien. Pelle ja Andy ovat luvanneet piipahtaa näyttelyssä jakamassa nimmareita, ja yleisö voikin ottaa omia levyjään signeerattaviksi.

Kilpailut

Uusimmat