Kuva: AOP

Ritchie Blackmore jälleen rock-keikalle: "Jos homma toimii, teemme varmasti lisäkeikkoja"

15.12.2015 16:43 - Reija Saarinen

Legendaarinen kitaristi uskoo, että jos homma kulkee, soi myös rock.

Ritchie Blackmore on legendaarinen kitaristi, joka on soittanut muun muassa Deep Purplen ja Rainbow riveissä. Viime aikoina herra on kuitenkin vaikuttanut renesanssihenkisessä Blackmores Night -yhtyeessä yhdessä vaimonsa kanssa. Rockia herra ei kuitenkaan ole unohtanut.

- Soitan rokkia koko ajan. Käytän nykyään apuna plektraa. Olen harjoitellut uuden soittotyylin ja siksi minun on ollut pakko kasvattaa pitkät kynnet. Sähkökitaran soittamisesta se tekee kuitenkin melko epämiellyttävää, mies kertoo haastattelussa.

Miehen mukaan muun kuin rokin soittaminen on auttanut häntä kehittämään itseään.

- Kyseisessä tyylissä on paljon laajemmat mahdollisuudet. Rokissa etsin yleensä vain niitä heavy metal -riffejä. Silloin hommasta tulee helposti hieman tylsää. Käytännössä kyllästyin koko hommaan. Nykyään otan kitaran käteeni ja yritän koko ajan kehittää itseäni ja tekemistäni.

Blackmore aikoo nousta legendaaristen rock-miesten kanssa lavalle mielenkiintoisessa yhteisprojektissa. Mukana ovat muun muassa Lords Of Black -laulaja Ronnie Romero, Stratovariuksen kosketinsoittaja Jens Johansson sekä Blackmores Nightin rumpali David Keith.

- Soitamme hyvää rokkia hyvien ystävysten kesken. Toivon, että jokainen on paikalla samasta syystä, eli hyvän musiikin ja nostalgian vuoksi. Toivon todella, että kaikki menee hyvin ja jos menee, teemme varmasti vielä muutaman lisäkeikankin, mies heittää.

Lähde: Blabber Mouth


Kilpailut

Uusimmat