Kuva: AOP

Anthrax-tähti puolustaa Phil Anselmoa natsisyytöksiltä

18.02.2016 13:20 - Reija Saarinen

Viime kuussa entinen Panteran nokkamies Philip Anselmo kohahdutti ihmisiä tekemällä natistervehdyksen konserttilavalla.

Panteran entinen nokkamies Phil Anselmo on ollut viime aikoina julkisuudessa hieman kyseenalaisesta syystä. Tammikuussa mies nimittäin teki natsitervehdyksen poistuessan lavalta. Paikalla olijoiden mukaan mies myös näytti sanovan ääneen lauseen: Valkoinen ylivalta. Mies itse kuitenkin väitti myöhemmin, että kyseisellä lausella hän viittasi valkoviiniin ja koko homma oli osa sisäpiirivitsiä.

Tapahtuman jälkeen Anselmo on julkaissut videotervehdyksen, jossa hän pahoittelee suuresti aiheuttamaansa mielipahaa.

Monet arvostetut muusikot ovat myös ottaneet kantaa tempaukseen ja arvostelleen Anselmoa teosta. Yksi kritiikkiä antaneista oli Anthraxin kitaristi Scott Ian, jonka mukaan Anselmon ele oli inhottava.

Yhtyeen rumpali Charlie Benante sen sijaan uskoo vakaasti, että Anselmo ei todellakaan ole millään tavalla rasisti.

- Olen sitä mieltä, että Philip on tehnyt virheen. Ukson myös, että tilanteessa on ollut paljon muitakin tekijöitä, joita ihmiset eivät nähneet. Olen tuntenut Philin pitkään ja olen varma siitä, että hän ei ole rasisti. Tiedän, että hän on tapahtuneesta aidosti pahoillaan. Ja en usko näin vain siksi, että hän on ystäväni, mies kertoo.

Benanten mukaan kyseiseen asiaan suhtautuminen on vaikeaa.

- On totta, että tuollaista ei voi suvaita. Se ei ole ok missään maailmassa, saati sitten metallimaailmassa, koska sanat saattavat olla hyvinkin voimakkaita, etenkin Philin sanat. Tämä siksi, että on olemassa paljon ihmisiä jotka kuuntelevat häntä. Tärkeintä on nyt se, että hän pyytää anteeksi ja osoittaa toimineensa väärin. Minä olen ainakin valmis antamaan hänelle sen mahdollisuuden. Toivon todella, että hän osoittaa maailmalle sen, että hän ei ole se lavalla nähty henkilö.

Millaisia ajatuksia tapahtuma sinussa herätti?

Lähde: Blabbermouth

Kilpailut

Uusimmat