Kuva: AOP

Metallican suurlevyn julkaisusta 30 vuotta - albumi muutti Eicca Toppisen elämän

03.03.2016 18:15 - Senni Loikala

Metallican Master of Puppets -albumin julkaisusta on kulunut torstaina pyöreät 30 vuotta. Radio City kysyi muistoja levystä yhtyeen tuotantoa sovittaneelta Eicca Toppiselta.

Apocalyptica nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 1996, kun yhtye julkaisi Plays Metallica by Four Cellos -debyyttialbuminsa. Lätty sisälsi myös maailmalla menestyneitä selloversioita Metallican kahdeksasta kappaleesta.

Radio Cityn juontaja Juha Valvio kysyi Apocalyptican nokkamies Eicca Toppiselta, 40, millaisia muistoja hänellä on Metallican Master of Puppets -levystä.

- Olin Vantaan musiikkiopiston orkesterileirillä Heinolassa ja kaverilla oli Master of Puppets -levy, jota se luukutti siellä. Eniten meihin kolahti levyn instrumentaali, Orion-biisi, jota me kuunneltiin nonstoppina varmaan viikon verran, Toppinen tuumaa.

- Se oli ensimmäinen kosketukseni Metallicaan. Olin aiemmin diggaillut Billy Idolia ja Jimi Hendrixiä, mutta en juurikaan metallia, hän jatkaa.

Eicca Toppinen (kuva: AOP)

(kuva: AOP)

Portti metallimusiikkiin

Vuoden 1986 maaliskuussa ilmestynyt Master of Puppets -levy teki lähtemättömän vaikutuksen Toppiseen. Samalla monen muun musiikkigenren vetovoimaisuus väheni.

- Master of Puppets johti siihen, että minusta tuli välittömästi hillitön metallidiggari. Sen jälkeen en kuunnellutkaan paljon muuta kuin metallia ja klassista musiikkia koko nuoruusvuodet.

Samalle lavalle Helsingissä

Loppuvuonna 1996 Apocalyptican miehistö nousi Helsingin jäähallin lavalle yhdessä Metallican kanssa. Menestys oli tullut nopeasti.

- Se oli suorastaan absurdia. Levynjulkaisun jälkeen se oli suurin piirtein viides virallinen keikka, kun oltiin jo äijien kanssa samoilla lauteilla.

- Meininki oli hieno ja Metallica tuki meitä alusta lähtien ja diggasivat levystä älyttömästi. Meidän ystävyys sai alkunsa siinä tuoksinnassa 20 vuotta sitten. Meillä itsellä oli silloin ikää mittarissa ehkä 21 vuotta.

Lue myös: Metallican Suomi-valokuvan tarinat paljastuivat

Uusimmat