Kuva: Mikko Räsänen

Metallitähti muistelee noloa mokaa: "Bussikuskimme heitti Dion pihalle!"

10.06.2014 16:21 - Mikko Räsänen

Sabaton-yhtyeen biisintekijä Pär Sundström muisteli Radio Cityn haastattelussa heidän ensimmäisellä Suomen keikallaan sattunutta kiusallista mokaa.

Viime viikonloppuna Tampereella järjestetty Radio City South Park -festivaali tarjosi yleisölle monipuolisen kattauksen hard rock- ja metalliyhtyeitä. Lavalle nousseiden tuttujen esiintyjien lisäksi myös yleisöstä pystyi bongailemaan tunnettuja kasvoja. Yksi näistä oli ruotsalaisen Sabaton-yhtyeen perustajajäsen Pär Sundström (kuvassa), joka oli tullut festivaaleille viettämään vapaapäivää ja nauttimaan hyvästä musiikista.

Radio Cityn festivaalistudiossa Jere Ollisen ja Janne Leipijärven haastattelussa käynyt Sundström kertoi, että hänellä on festivaalialueelta paljon hyviä muistoja.

- Tällä samalla paikalla järjestettiin Sauna Open Air -festivaalia, jossa Sabaton heitti kautta aikain ensimmäisen Suomen keikkansa vuonna 2007.

Tuo keikka oli monella tavalla ikimuistoinen.

- Meillä oli takana viiden viikon kiertue ja esiintymisvaatteemme haisivat kuvottavalle. Heti keikkamme jälkeen juoksimme kaikki suoraan järveen ja jätimme vaatteet sinne.

Sundströmin tietojen mukaan vaatteet saattavat siis yhä olla järvessä.

- Jos joku löytää ne, niin emme todellakaan halua niitä takaisin. Ne haisivat silloin pahalle, eikä seitsemän vuotta järvessä ole varmaankaan parantanut tuoksua, Sundström nauraa.

Ronnie James Dio (kuva: AOP)

Tuolla samalla festivaalilla sattui myös yksi kiusallinen hetki, jota Sabaton-perheessä on muisteltu sittemmin useita kertoja.

- Olimme kaikkamme jälkeen kiertuebussimme yläkerrassa, kun joku mies tuli sisälle bussiimme. Laulajamme isä oli bussikuskimme, ja hän oli ainoana alakerrassa. Hän näki vieraan miehen ja heitti tämän ulos.

- Kun tulimme alas ihmettelemään, mitä sieltä oli juuri kuulunut, kertoi kuskimme, että joku pieni mies oli yrittänyt tulla sisään, mutta hänet oli heitetty pois. Katsoimme ulos ja näimme, miten mies käveli poispäin. Hän oli Ronnie James Dio.

Sabaton julkaisi tänä keväänä uutuusalbuminsa Heroes. Levy on otettu vastaan paremmin kuin yksikään yhtyeen levy tätä ennen.

- Edellinen albumimme taisi yltää Suomen listalla parhaimmillaan sijan 20 tuntumaan. Heroes on Suomen virallisella listalla sijalla kaksi ja edellä vain Coldplay. Ja Coldplayhan on käytännössä ehkä maailman suurin yhtye.

- Kuulin, että pelkkien fyysisten levyjen myyntiä mittaavalla listalla olimme Suomen ykkösiä. Mieletöntä, Sundström iloitsee.

Kilpailut

Uusimmat