Kuva: Fotolia

Välillä pierun haju riittäisi tyrmäämään jopa aikuisen miehen - tiedätkö miksi?

06.06.2017 17:45 - Senja Rapila - Luettu 2 859 kertaa

Pierujen hajut ovat lähtöisin siitä mitä syöt, joten jos haluat välttää kunnon tuhdit ja tiukat hajut, kannattaa joistan ruoka-aineista luopua.

Monet saattavat aina välillä pohtia sitä, miten omasta kropasta tullut kaasu voi haista niin pahalta. Aina pierut eivät nimittäin ole niinkään viattomia, vaan ne voivat olla niin tyrmäävän voimakkaan ja pistävän hajuisia, että siinä päästellessään rukoilee jopa oman itsensä puolesta.

Jos haluat nyt tietää sen miksi pierut haisevat ajoittain niin pahoilta, olet tullut oikeaan paikkaan.

Yksinkertaisuudessaan: sinä pieret sitä mitä syöt. Kaasusi haju on peräisin siitä mitä syöt. Jos syöt hyvin tuoksuvia vihanneksia, kuten parsakaalia, muuttuu pierun haju todella voimakkaaksi, koska niissä vihanneksissa on rikkiä.

Jos pierusi haisevat niin sanotusti mädältä kananmunalta, syy siihen voi löytyä siitä, jos olet syönyt jotain todella rikkipitoista, kuten kaalia, parsaa tai pinaattikiinankaalia. Nämä vihannekset tuoksuvat muutenkin voimakkailta, joten ei ole ihme että ne elimistöstä poistuessaankin tuoksahtavat.

Myös ummetus tai ulosteen kovuus vaikuttavat pierujen hajuun. Jos sinua ummettaa, muuttuu kaasujen haju pistävämmäksi, koska paksusuolesta tulee kaasujen mukana "ylimääräisiä" hajuja.

Entä jos pierut polttavat takapuolta?

Näinkin voi käydä ja se todennäköisesti johtuu siitä, että kärsit samanaikaisesti ripulista ja/tai peräaukkosi on ärtynyt. Myös tulisen ruuan syöminen vaikuttaa kaasujen "polttavuuteen". Jos siis haluat päästä eroon tulisista paukuista, vältä peräsuolen ärtymistä aiheuttavia ruokia.

Hyvä muistisääntö on se, että mikäli ruuan syöminen sattuu tai tuntuu epämiellyttävältä, todennäköisesti se tuntuu samalta poistuessaan kropastasi.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Tiesitkö? Seksiä ei kannata harrastaa vatsa kovana

Lue myös: Kärsitkö jatkuvasta yskästä? Lääkäri listasi keuhkosyövän neljä yleisintä oiretta

Lue myös: Mitä alkoholi tekee kasvoillesi - hätkähdyttävät vaikutukset

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat