Kuva: AOP

U18-maailmanmestari Aapeli Räsänen muuttaa Yhdysvaltoihin pelaamaan - tavoitteena ura NHL:ssä

13.07.2016 14:43 - Joose Koskiranta

Ensi kaudella Aapeli Räsänen pelaa Yhdysvaltojen juniorisarjassa USHL:ssä.

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen luottopelaaja ja ensi kaudeksi Amerikan juniorisarja USHL:ään lähtevä Aapeli Räsänen (kuvassa vasemmalla) oli Radio Cityn aamussa Eppu Salmisen tentattavana. 

Edmonton Oilersin leiriltä viikonloppuna palannut keskushyökkääjä muisteli keväällä voitettua alle 18-vuotiaiden MM-kultaa lämmöllä. 

- Olihan se ihan käsittämätön fiilis. Helsinki-Vantaan lentokentällä ollessa tajusi vasta, että mediaakin kiinnosti niin paljon se asia. Se oli kaikin puolin aivan upea kokemus, viime kuussa 18 vuotta täyttänyt Räsänen kertoi. 

Edmonton Oilers varasi Räsäsen varausnumerolla 153. Ennen mahdollista läpimurtoa NHL:ssä peliemies muuttaa lokakuussa Yhdysvaltoihin pelatakseen maan parhaassa junioriliigassa Sioux City Musketeersin riveissä. 

- Tarkoitus olisi tässä syksyn aikana hoitaa ylioppilaskirjoitukset ja saada lukio pakettiin. Lokakuun alkupuolella lähden Sioux Cityyn ja pelata USHL:ssä ensi kausi. Sen jälkeen pyrin yhdistämään yliopisto-opiskelut ja jääkiekon. 

Pitkällä tähtäimellä tavoite on tietysti NHL-ura. 

- Edmontonilla on minun pelaajaoikeuteni tällä hetkellä, ja toivottavasti se on hyvä organisaatio ja hieno kaupunki. Toivon tekeväni sinne sopimuksen joku päivä ja myös saavuttamaan seurassa jotakin. 

Nöyrä miehenalku tiedostaa muuttamisen rapakon taakse olevan iso askel, mutta tietää, että se oli otettava ennemmin tai myöhemmin. 

- Koko tämänastinen ura on tullut pelattua Tapparassa ja nyt lähdetään hieman isompiin karkeloihin. Sioux City ei ole mikään iso paikka, ja siellä systeemi on sellainen, että menen asumaan sijaisperheeseen. Se tietysti helpottaa sopeutumista uuteen ympäristöön. 

Tapparalla on ollut suuri vaikutus Räsäsen kehitykseen, eikä hänellä ole mitään pahaa sanottavaa viime kauden Suomen mestarista. Hän sanookin, ettei oranssipaitaan pukeutuminen ole poissuljettu hetki tulevaisuudessakaan. 

- Ei ole ikinä ollut hetkeä, jolloin olisin harkinnut seuran vaihtoa. Sieltä on tullut kaikki tarvittava tuki ja apu. Monta hienoa hetkeä on tullut koettua Tapparassa, mutta tietysti myös niitä vähän karvaampiakin pettymyksiä, mutta kaiken kaikkiaan jää todella positiiviset mielikuvat seurasta. Nyt oli vain oikea aika siirtyä uusiin haasteisiin, mutta en sulje mitenkään pois, ettenkö joskus palaisi takaisin Tapparaan. 

Viime kauden päätteeksi Suomen Jääkiekkoliitto palkitsi Räsäsen Mikko Koivu -palkinnolla, joka annetaan alle 18-vuotiaiden maajoukkueen parhaalle pelaajalle. Vaikka kesän luulisi olevan hiljaista aikaa jääkiekkoilijoille, pyörivät Räsäsen suunnitelmat jääkiekon ympärillä.

- Aikalailla treenien merkeissä mennään. Viikonloppuna tulin Edmontonista leiriltä ja nyt jatketaan hyviä kesätreenejä Suomessa parin viikon ajan. Sen jälkeen meillä on alle 20-vuotiaiden maajoukkueleiri Vierumäellä. Kovaa mennään syyskyyn loppuun asti, kunnes lähden kohti Sioux Cityä, hän kuvailee. 

Radio Cityn Kesäaamut ja Eppu Salminen arkisin klo 8-12 heinäkuun ajan. Radio City ja Radio Nova kuuluvat Bauer Mediaan. 

Lue myös: Ossi Väänänen lopettaa uransa

Kilpailut

Uusimmat