Kuva: AOP

Suomalaispelaajalle huikeat ylisanat: NHL:n paras kahden suunnan sentteri?

28.02.2017 07:30 - Mikko Räsänen - Luettu 1 395 kertaa

Alexander Barkov on vasta 21-vuotias, ja hänet nostetaan jo nyt NHL:n parhaiden joukkoon.

Real Sports -sivusto ei säästele ylisanoja kirjoittaessaan Florida Panthersissa pelaavasta Alexander Barkovista. Jo artikkelin otsikko on paljon puhuva: "Onko Alexander Barkov seuraava NHL:n paras kahden suunnan sentteri?". Lehti myös vastaa kysymykseen kertomalla, että Barkov on jo nyt 21-vuotiaana lähellä sitä, että hänet voidaan pian nostaa Jonathan Toewsin, Anze Kopitarin ja Patrice Bergeronin seuraksi parhaiden kahden suunnan senttereiden ryhmään.

Kun Barkov varattiin NHL:ään 2013, piti hänen olla korkeintaan kolmosvaraus, sillä keskushyökkääjä Nathan MacKinnonin ja puolustaja Seth Jonesin piti mennä varmuudella ennen häntä. Colorado Avalance veikin MacKinnonin ykkösvarauksellaan, mutta moni yllättyi, kun toisena varannut Panthers ohitti Jonesin ja varasi Barkovin.

Enää tuota varausta ei ihmettele kukaan.

"Olin shokissa, kun näin Panthersin ohittavan Seth Jonesin vuoden 2013 draftissa. Ajattelin, että Barkovin ottaminen kakkosvuorolla on todella paha virhe. Nyt neljä vuotta myöhemmin joudun myöntämään, että olin väärässä. Olen alkanut nähdä, miten ilmiömäinen pelaaja Alexander Barkov on, ja mielestäni hänestä on tulossa koko tuon draftin paras pelaaja. Itse asiassa olen sitä mieltä, että Colorado Avalanche olisi parempi joukkue nyt, jos he olisivat aikanaan ottaneet Barkovin ykkösvarauksena MacKinnonin tilalla ", kirjoittaa Real Sportsin CP Ching

Katso alta Barkovin tyylinäyte, kun hän teki viikon takaisessa ottelussa tehot 2+1.

Lue myös: Jenkkimedia hehkuttaa Patrik Lainetta: Ylittänyt kaikki odotukset! 

Kilpailut

Uusimmat