Kuva: AOP

Tampereen Ilves uhkuu tulivoimaa - kolme pelaajaa liigan maalitykkien top10:ssä

13.04.2017 20:00 - Mikko Räsänen - Luettu 4 448 kertaa

Vaikka Tampereen Ilveksen kausi päättyi jo, on joukkueella jo nyt ensi kaudeksi enemmän maalintekovoimaa kuin moni tajuakaan.

Radio Cityn suuressa selvityksessä käytiin läpi kaikki Liigan tämän kauden ne pelaajat, jotka tekivät runkosarjassa vähintään 5 maalia. Maalimääriä verrattiin pelaajien saamaan peliaikaan ja selvitettiin, ketkä pelaajat ovat todellisuudessa liigan pelätyimpiä maalitykkejä, eli ketkä tarvitsevat vähiten jääaikaa tehdäkseen maalin. 

Yksittäisistä pelaajista vaarallisin oli JYPin Michel Miklik, mutta joukkueista ykköseksi nousi Tampereen Ilves, jolla oli peräti kolme pelaajaa vaarallisimpien pelaajien top10:ssä. Ilveksen tulivoima saattaa tulla monelle yllätyksenä, sillä joukkue selvisi vain vaivoin pudotuspeleihin. Ilveksen runkosarjasijoitus olisi ollut varmasti aivan toinen, ellei joukkue olisi kärsinyt pahoista loukkaantumisista. Selvityksessä Ilveksen tehokkain hyökkääjä oli nimittäin Sami Sandell (kuvassa yllä), joka kuitenkin pelasi vain kahdeksan ottelua ennen kauden päättänyttä loukkaantumistaan. Top10-listalle ylsi myös Teemu Rautiainen, joka oli loukkaantumisen takia sivussa puolet runkosarjassa.

Vaarallisen Ilves-kolmikon täydentää nuori Juho Liuksiala, joka oli viime kaudella liigan kymmenenneksi maaliahnein hyökkääjä. Liuksiala tarvitsi peliaikaa keskimäärin 42:58 jokaista maaliaan kohden. Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi peluutti hiljattain 21-vuotiasta tulokasta säästellen, sillä Liuksialan keskimääräinen peliaika oli vain 13:56 ottelua kohden. Siitä huolimatta hän teki 37 ottelussaan 12 maalia. 

Ilveksen tilanne ensi kautta ajatellen näyttää hyvältä, sillä niin Sandellilla, Rautiaisella kuin Liuksialalla on sopimus myös ensi kaudesta. Jos Sandell ja Rautiainen pysyvät terveinä ja Liuksiala kehittyy niin, että on valmis 16-17 minuutin ottelukohtaisiin peliaikoihin, on Ilveksellä hyvät syömähampaat kokoonpanossaan jo nyt, vaikka joukkue ei vielä ole edes valmis.

Ilveksen tuoreista hankinnoistakin maalintekopotentiaalia tuo ainakin SaiPasta tullut Mikael Kuronen, joka oli viime kaudella liigan 38:nneksi tehokkain maalintekijä peliaikaansa nähden ja jätti niukasti taakseen TPS:n Eric Perrinin kaltaisen tähtipelaajan.

Lue koko 180 pelaajaa kattava selvitys täältä ja katso, miten muut pelaajat sijoittuivat rankingissa.

Lue myös: Liigan todelliset maalitykit selvitettiin - JYP-hyökkääjä oli runkosarjan maaliahnein!

Kilpailut

Uusimmat