Kuva: Essi Nylund

Julkkispappi Kanada-Suomi-ottelusta: "Suomen peliin ei auta kuin rukous!"

15.05.2017 15:05 - Mikko Räsänen - Luettu 577 kertaa

Paavalinkirkko Helsingissä järjestää huomenna kisastudion, jossa voi seurata Kanada-Suomi -MM-ottelua.

Viime vuonna jalkapallon MM-turnauksessa järjestettiin futiskirkko, jolloin Paavalinkirkko muuttui valtavaksi kaikille avoimeksi kisastudioksi. Huomenna Paavalinkirkosta tulee kiekkokirkko, missä voi seurata Kanada-Suomi-ottelua suuressa kisastudiossa, minkä asiantuntijoiksi saapuvat Raimo Helminen ja Hannu Jortikka

Ottelua varten kirkkosaliin viritetään kuuden metrin levyinen screen, että takapenkistäkin pystyy seuraamaan ottelua. Tapahtumaa isännöi Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta tuttu julkkispappi Kari Kanala, joka kävi Radio Novan Aamussa kertomassa tapahtumasta. Monien kiekkofanien tapaan myös Kanala on ollut huolissaan Leijonien otteista. Sitä taustaa vasten kirkko voi olla paras mahdollinen paikka kannustaa Suomea.

- Suomen peliin ei auta kuin rukous, Kanala vitsaili Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan haastattelussa.

Vaikka viime vuonna järjestetty ensimmäinen Kiekkokirkko oli suuri menestys, niin soraääniäkin on kuultu.

- Aina kysytään, sopiiko tämä kirkkoon, Kanala sanoi ja kertoi, miten hyviä kokemuksia hänellä oli esimerkiksi merimieskirkon järjestämistä myyjäisistä, jotka järjestettiin viikkoa ennen adventtia.

- Adventiksi siivottiin kirkko ja myyjäisten kautta meille oli syntynyt niin vahva yhteishenki, että meillä oli yli 200 vapaaehtoista paikalla. Silloin minulle tuli ymmärrys siitä, mitä kirkko on. Se on kaikkea muuta kuin meidän työntekijät - se on ennen kaikkea meidän ihmiset. 

- Meidän tehtävä on olla ihmisten kirkko ja heikompien puolella. Ja voin vain kuvitella, että lätkässä Suomea kannattaessa olemme heikompien puolella. 

Vaikka Leijonien kisat ovat tähän asti sujuneet todella alavireisesti ja Suomi hävisi esimerkiksi Ranskan kaltaiselle kiekkokääpiölle, uskoo Kanala, että suunta voi muuttua.

- Toivon, että lukko aukeaisi. Kun on aiemmin pärjätty ja jengi on hitsautunut yhteen, on tarvittu tappioita. Suomalainen mentaliteetti on jotenkin sellaista, että kun saadaan tappioita, aletaan tekemään yhdessä asioita. Minusta tuntuu, että media ja jääkiekkoyleisö ei ole vielä ollut Suomen jääkiekkoleijonien puolella, ja siinä minun pitää kääntää katse myös itseeni.  

Minna Kuukkaa kiinnosti se, voiko kirkossa kannustaa Leijonia normaalisti? Tunteella elävä katsoja, kun saattaa vahingossa päästellä ärräpäitä, jos vastustaja tekee maalin. 

- Rukous ja kiroilu on sukulaisia. Niillä pyritään jollain tavoin saamaan itsestään ulos sellainen toive, joka on ladattuna sisälle. Viime kesänä pidetyssä futiskirkossa ei kuultu ärräpäitä, ja ihmiset olivat todella hartaasti siellä - ihan kuin oltaisiin kirkossa. Siitä tuli todella hyvää palautetta, kun pystyi katsomaan matsia ja seurata kiinnostuneena kisastudiota.

Kiekkokirkon Helsingin Paavalinkirkossa tiistaina 16.5.

Tapahtuman aikataulu:
klo 19:00 Ovet aukeavat
klo 20:00 #kiekkoehtoollinen
klo 20:20 kisastudio
klo 21:15 Suomi-Kanada 

Kuuntele Kari Kanalan haastattelu alta: 

Lue myös: Käynnissä olevien jääkiekon MM-kisojen kovimmat taklaukset koottiin yhteen - katso

Arvostele artikkeli

Kuuntele Radio Cityä puhelimellasi

RadioPlay tarjoaa mielenkiintoisia sisältöjä kuunneltavaksi silloin kuin sinä haluat.

Lataa puhelimeesi RadioPlay -sovellus!

Lataa App Storesta Lataa Sovellus Google Play:stä

Kilpailut

Uusimmat