Muistatko KHL:n törkeimmän tappelun? Vastustajan tähdet hakattiin sairaalakuntoon 6 sekunnissa

24.09.2017 20:30 - Mikko Räsänen - Luettu 1 993 kertaa

Törkytappelun jälkeen toista joukkuetta vaadittiin poistettavaksi koko KHL-liigasta.

Vitjaz Chehov oli vuosia KHL:n paha joukkue, joka profiloutui tappelijoiksi ja jäähyminuuttien kerääjäksi. Joukkueen ehkä törkein ylilyönti nähtiin joulukuussa 2010, kun Vitjaz pelasi Avangard Omskia vastaan. Omskin valmennuksen olisi ehkä pitänyt tajuta jotain, kun vastustaja laittoi avauskentällisekseen kaikki joukkueen kovimmat tappelijat. Kiekko tippui jäähän ja välittömästi Vitjaz-pelaajat tiputtivat hanskansa ja hyökkäsivät vastustajien kimppuun.

Tappeluista tuli täysin yksipuolisia, sillä Omskin avauskentällisessä oli Roman Cervenkan, Marek Svatosin ja Martin Skoulan kaltaisia ulkomaalaisvahvistuksia, jotka tunnettiin pikemminkin taitopelaajina kuin fyyisen pelin osaajina.

Taistelun suurimpana konnana hääri Josh Gratton. Kanadalainen hakkasi aluksi Aleksei Bondarevin jään pintaan, seuraavaksi hän rikkoi maalivahdin koskemattomuutta lyömällä myös Omsk-maalivahti Karri Rämön turvalleen. Jääkiekkotappeluiden yksi kirjoittamattomista säännöistä on se, että kahden pelaajan tappeluun ei saa tulla mukaan kolmantena osapuolena. Gratton rikkoi vielä tätäkin sääntöä tulemalla ulkopuolisena Cervenkan ja Denis Sergaijevin väliseen tappeluun. Hän sai yllätyshyökkäyksellään kaadettua Cervenkan ja löi maassa makaavaa tsekkiä raukkamaisesti niin, että se jätti hänet kierimään tuskissaan pää verta vuotaen. 

Myös Sergei Belokon käyttäytyi törkeästi, sillä hän kaatoi heti tappelun alussa tähtihyökkääjä Svatosin jäähän. Belokov ei kuitenkaan lopettanut tappelua tuohon, vaan hakkasi kymmeniä iskuja puolustuskyvyttömään Svatosiin. 

Tappelun loputtua Cervenka ja Svatos olivat loukkaantuneita. Omsk tiedotti myöhemmin, että molemmat olivat saaneet luunmurtumat tappelun seurauksena.

Tuossa vaiheessa ottelun pelikellon mukaan ottelua oli kulunut vain kuusi sekuntia.

Välikohtauksen seuraukset olivat rajut. Väitettiin, että vastustajan tähtien telominen oli suunniteltu etukäteen niin huolellisesti, että Vityazin kovanaamoille oli ostettu jo valmiiksi lentoliput kotiin, koska oli tiedetty, että he joutuvat tuon ottelun jälkeen pelikieltoihin. Omsk vaati Vityazin sulkemista koko KHL-liigasta. Lopulta niin rajuihin toimenpiteisiin ei jouduttu, mutta tappelun aloittaneet pelaajat saivat rajut pelikiellot: Darcy Verot 12 ottelua, Sergei Belokon 13 ottelua, Ivan Larin 14 ottelua ja Josh Gratton 15 ottelua.

Katso video tappelusta alta. 

Lue myös: Valtava joukkotappelu videolle: pelaajat ja katsojat ottivat yhteen nyrkein

Kilpailut

Uusimmat