Kuva: AOP

Suomalaisen puolustajalupauksen hankinta oli jättivirhe Chicagolta

30.09.2017 14:20 - Mikko Räsänen - Luettu 2 559 kertaa

Chicago Blackhawks on valmis luopumaan Ville Pokasta, josta vielä muutama vuosi sitten maksettiin kova hinta.

Vuonna 2014 Chicago Blackhawks teki New York Islandersin kanssa kaupan, jota nyt varmasti kadutaan organisaatiossa. Blackhawks hankki tuolloin Islandersista kaksi puolustajalupausta Ville Pokan ja T.J. Brennanin sekä maalivahti Anders Nilssonin. Pokka oli noista pelaajista se, jonka Blackhawks oikeasti halusi, sillä Nilsson kaupattiin eteenpäin ennen kuin hän ehti pelata otteluakaan organisaatiossa. Ja pian myös Brennan lähetettiin Torontoon vaihdossa farmihyökkääjä Spencer Abbottiin.

Blackhawksin Pokkaan kohdistamista odotuksista kertoo se, että hankinnasta maksettiin kova hinta. Toiseen suuntaan nimittäin matkasi maalivahti Kent Simpsonin lisäksi nuori puolustaja Nick Leddy, joka oli osoittanut tasonsa tekemällä kauppaa edeltävällä kaudella 31 pistettä.

Kaupasta tuli Blackhawksin kannalta katastrofaalinen, sillä Pokka ei noussut sille tasolle, mitä häneltä toivottiin. Hän ei lopulta pelannut otteluakaan NHL:n puolella, vaan jäi kolmeksi kaudeksi AHL-puolustajaksi. Ja nyt tuokin tarina on päättymässä, sillä Blackhawks laittoi tänään Pokan waiver-listalle, josta mikä tahansa joukkue voi poimia hänet ilmaiseksi.

Samaan aikaan Leddy on jatkanut kehittymistään Islandersissa. Hän on noussut koko joukkueen ykköspuolustajaksi, joka on kahdella viime kaudella rikkonut 40 pisteen rajan.

Chicagon puolustukseksi on sanottava, että vuonna 2014 joukkue oli pakotettu tekemään pelaajakaupat saadakseen joukkueen mahtumaan NHL:n palkkakaton alle. Kauppa vain meni pieleen, sillä nyt näyttää siltä, että joukkue luopui Leddystä, mutta ei lopulta saanut tilalle yhtään mitään. Ei siis ihme, että Blackhawks-fanien reaktiot Pokan waivers-uutiseen eivät olleet innostuneita. 

Lue fanien twitter-kommentteja alta.

Lue myös: Kalle Kossila iski ensimmäisen NHL-maalinsa

Lue myös: NHL:n parhaat pelaajat listattiin - kaksi suomalaista mukana top50-listalla

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat