TPS hävisi Englannissa - Nottingham nollasi tylysti suomalaisseuran

04.10.2017 14:36 - Sami Ikonen

Nottingham Panthers on ensimmäinen englantilaisseura, joka pääsee CHL:ssä 16 parhaan joukkoon.

Eilen pelattiin euroopan jääkiekkoseurojen Champions Hockey Leaguen lohkovaiheotteluita. Turun Palloseura matkasi eksoottiseen kiekkomaahan Englantiin. Nottingham Panthers isännöi turkulaisia kovalla kädellä ja voitti useiden yllätykseksi ottelun lukemin 2-0. Voitto oli historiallinen, sillä englantilaisseura ei ole koskaan aikaisemmin edennyt lohkovaiheesta jatkoon.

Selkeästä kiekollisesta hallinnasta huolimatta TPS ei saanut kiekkoja maaliin asti. Iso syy tehottomuudelle oli kotijoukkueen maalivahdin Mike Garnettin unelmailta. Garnett torjui ottelussa 32 kertaa ja nollapelin. Nottingham laukoi kiekon 15 kertaa kohti maalia. 

TPS ei voi syyttää tappiostaan laatuongelmia. Liiga-joukkue vei kaukaloon parhaimman mahdollisen miehistönsä. Maalilla pelasi Oskari Setänen ja hyökkäystä johti Eric Perrin.

Voitolla Nottingham siirtyi lohkon kärkeen. Eroa seuraavana oleviin TPS:ään ja sveitsiläiseen Berniin on viisi pistettä. Bern ja lohkon neljäs joukkue tsekkiläinen Mountfield HK pelaavat vielä kahdesti toisiaan vastaan. TPS:n jatkohaaveet eivät ole enään omissa käsissä, sillä Bern etenee jatkoon, jos se saa otteluistaan yli kaksi pistettä. Toisaalta Mountfield voi kiilata molempien ohi voittamalla molemmat Bern-ottelunsa.

TPS ja Nottingham pelaavat seuraavan kerran ensi tiistaina Turussa.

Lue myös: Suomalaisen puolustajalupauksen hankinta oli jättivirhe Chicagolta

Kilpailut

Uusimmat