Kuva: AOP

Totuus Jere Karalahden NHL-urasta: Humalassa otteluissa, kokaiinipöllyssä harjoituksissa

06.10.2017 00:00 - Anna Hopi - Luettu 1 610 kertaa

Entisen jääkiekkoilijan Jere Karalahden päihdeongelmat pahenivat entisestään NHL-vuosien aikana.

Jere Karalahdella, 42, on ollut värikäs ura niin SM-liigassa kuin ulkomailla. Tuoreessa Jere-elämäkerrassaan mies kertoo viettäneensä NHL-aikanaan varsin railakasta elämää jääkiekkopomoilta salassa. 

Pohjois-Amerikassa Karalahti eli alusta lähtien hillitöntä elämää. Luksuselämä ja samalla juhlinta kiihtyi entisestään sen jälkeen, kun hänet oli myyty Nashvilleen.

"Oma sviitti kantrikaupungin keskustassa ja kevät ilman playoff-porkkanaa olivat tuhoisa yhdistelmä. Latu oli auki," Karalahti kertoo.

"Yhden baari-illan aikana paloi helposti 15 000 dollaria. Halusin näyttää kaupungin musajengille, että otsikot eivät olleet tyhjästä temmattuja. Sain bileet pystyyn vaikka tiistai-iltana. Jos muu ei auttanut, maksoin baarimikolle kolminkertaisen palkan ja hyppäsin tiskin taakse soittamaan levyjä ja kaatamaan juomia. "Bar is open", huusin kuin Tom Cruise Cocktailissa.

Baari-illan päätteeksi penkka pölisi hulppeissa kartanoissa, kun lasipöydälle viritettiin koko pöydän pituisia kokaiiniviivoja. Mallimimmit pyörivät seksikkäissä mekoissaan ja kuiskuttelivat korvaan livemusiikin pauhatessa taustalla. Ei ollut niissä bileissä jääkiekko ensimmäisenä mielessä.

Olin harjoituksissa usein niin tutkalla, että en pystynyt edes kääntymään luistimilla."

(kuva: AOP)

Karalahti tuli tunnetuksi paikallisissa musiikkipiireissä ja saavutti maineen ankarana bilettäjänä.

"Ehdin olla Nashvillessa reilun kuukauden ja pelata viisitoista ottelua. Pelasin käytännössä joka toinen ilta isot minuutit mutta olin 75 prosenttia ajasta humalassa tai vähintään tuhdissa krapulassa. Näin jälkikäteen se tuntuu täysin epätodelliselta. Kyseessä on kuitenkin maailman ehdottomasti kovin jääkiekkoliiga. Kokaiinin huuruisista jatkobileistä huolimatta en jäänyt testeissä kiinni kuin alkoholista."

Karalahden NHL-ura loppui, kun hän jäi lopulta verekseltään kiinni huumeista päävalmentajan astuessa sisään hotellihuoneeseen kokaiinihuuruisen yön jälkeen. Testeissä näkyi alkoholin ja kokaiinin vaikutus, minkä jälkeen Karalahden valvontaa tiukennettiin Nashville Predatorsin tiimissä yhä tiukemmin.

Jääkiekkoilija päätti lopulta itse lähteä Suomeen, koska ei kestänyt olla jatkuvan valvonnan alla. Jere-kirjassa hän sanoo, ettei ole koskaan katunut päätöstään lopettaa NHL:ssä.

"Rahallisesti menetin NHL-uran myötä miljoonien eurojen tulevaisuuden, mutta raha ei ole ikinä ollut minulle syy pelata jääkiekkoa tai tehdä ylipäätään mitään elämässä. Jo pikkupojasta asti olen uskonut, että löydän aina tavan tehdä tilini ja pärjätä elämässä. Sitä paitsi HIFK oli valmis ottamaan minut SM-liigan mittapuulla todella kovalla sopimuksella takaisin riveihinsä. Rakastin HIFK:ta ja sen faneja. Halusin tulla kotiin", hän sanoo.

"NHL piti päihdeongemani tiedot salassa, eikä kukaan ulkopuolinen tiennyt ongelmistani kokaiinin kanssa. Medialle kerroin, että en halunnut sitoutua olemaan ilman alkoholia ja jatkuvan testiriesan piinaama."

Aki Linnanahde ja Jere Karalahti ovat yhteistuumin tehneet Jere-kirjaa pidemmän aikaa. (kuva: WSOY)

Lue myös: Jere Karalahti MTV:lle elämäkerrastaan: "En tiedä onko yhteiskunta valmis siihen"

Lue myös: IS: Jere Karalahden ulosottorekisteri paljastaa: Jättivelat exille maksettu!

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat