Kolme maalia ehdolla vuoden osumaksi - kuka teki hienoimman?

10.10.2017 10:59 - Sami Ikonen

Puskas-palkinto jaetaan pelaajalle, joka on tehnyt vuoden näyttävimmän maalin.

Jalkapallokannattajat ympäri maailmaa saivat mahdollisuuden äänestää vuoden hienointa maalia. Nyt Puskas-palkinnon voittajaksi on ehdolla enää kolme ehdokasta. Voittaja valitaan 23. päivä lokakuuta. Kolmen parhaimman joukkoon ovat päässeet ranskalainen Olivier Giroud, eteläafrikkalainen Oscarina Masuluke ja venezuelalainen Deyna Castellanos

Deyna Castellanosin upea maali syntyi alle 17-vuotiaiden MM-kisoissa Kamerunia vastaan. Pelaajalahjakkuus laukoi pallon maaliin puolesta kentästä heti sen jälkeen, kun Kamerun oli tehnyt tasoitusmaalin. Maali oli ottelun ratkaisuosuma ja vei Venezuelan turnauksessa jatkoon. Castellanos on ehdolla myös vuoden naispelaajaksi.

Olivier Giroud pelaa lontoolaisen Arsenalin riveissä. Crystal Palacea vastaan hyökkääjä teki nopean hyökkäyksen päätteeksi maalin "skorpionipotkulla". Pallo lensi aivan yläkulmaan ja meni yläriman kautta maaliin. Ranskalaisen reaktiosta voi päätellä, ettei Giroud tee samanlaisia maaleja joka päivä. Koskaan aikaisemmin ranskalainen ei ole voittanut Puskas-palkintoa. 

Maalivahtien maalit ovat todella harvinaisia. Heille maalintekomahdollisuudet rajoittuvat lähes poikkeuksetta viimeisten minuuttien erikoistilanteisiin. Oscarina Masuluke nousi ottelun loppuhetkillä kulmatilanteeseen hakemaan tasoitusmaalia Orlando Piratesia vastaan. Pitkänhuiskea maalivahti ei kuitenkaan puskenut palloa maaliin. Akrobatinen saksipotku ohitti Piratesin maalivahdin ja tasoitti ottelun.

Vuoden maalia voi käydä äänestämässä Fifan nettisivuilla.
Lähteet: Fifa.com

Lue myös: Islanti teki jälleen historiaa - jatkaa uskomatonta kisaputkeaan

Lue myös: Legendaarisen huono jalkapallojoukkue yllättävässä voittoputkessa - fanit protestoivat

Lue myös: Venäläistä stadionia haluttiin laajentaa halvalla - kuvat lopputuloksesta leviävät netissä

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat