Pystyykö kukaan pysäyttämään Ovechkinia?

12.10.2017 20:00 - Sami Ikonen

Venäläinen maalitykki on aloittanut NHL-kauden uskomattomalla tavalla tekemällä neljässä ottelussa jo kahdeksan maalia.

Washington Capitalsia koko NHL-uransa edustanut Aleksandr Ovechkin on aloittanut kautensa tehokkaasti. Neljän pelatun ottelun jälkeen hyökkääjällä on kasassa jo kahdeksan maalia. Viimeisimmän maalin hän teki viime yönä Pittsburgh Penguinsia vastaan.

Kausi alkoi Ovechkinin näytöksellä. Hyökkääjä laittoi turbovaihteen päälle ja teki seitsemän maalia kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Vastaavaan ei ole yksikään pelaaja kyennyt sataan vuoteen. Temppu oli siis osuva lahja vuonna 1917 perustetulle NHL:lle. Mainittakoon, että vuosisata sitten maalinteko oli huomattavasti helpompaa kuin nykyään. 

Moni epäili, että Ovechkinin heikko vire viime kaudelta jatkuisi syksylle. Washingtonin päävalmentaja Barry Trotz otti riskin muutti ykköskentän koostumusta. Ruotsalaisen Nicklas Bäckströmin vaihtaminen ykköskentästä Jevgeni Kuznetsoviin on piristänyt Ovechkinin hirviömäiseen vireeseen. Ylivoimalla Capitals on todella vaarallinen, kun nämä kolme pelaajaa yhdistävät voimansa. Toistaiseksi Capitalsin ylivoimaprosentti on liigan kymmenenneksi tehokkain. 

Ainoa joukkue, joka on toistaiseksi pystynyt pysäyttämään Ovechkinin on Tampa Bay Lightning. Washington Capitals hävisi ottelun jatkoajan jälkeen 4-3. Lauantaina Ovechkin pääsee jälleen irti, kun New Jersey Devils haastaa Capitalsin.

Lähde: NHL.com

Lue myös: Perheenisän tunteellinen reaktio liikuttaa Facebookissa - näki joukkueensa pääsevän MM-turnaukseen

Lue myös: Jaromir Jagr: "Tämä on 99,9-prosentin varmuudella viimeinen kauteni"

Lue myös: Maailman parhaaksi valittu jalkapalloilija pyrkii presidentiksi

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat