Heitä vastaan Lauri Markkanen kilpailee NBA:n Vuoden tulokas-palkinnosta

23.10.2017 14:00 - Sami Ikonen

Suomen koripallolupaus aloittaa NBA-urakkansa torstaina.

Lauri Markkanen on aloittanut NBA-uransa loistavasti. Markkasen seura Chicago Bulls on hävinnyt kaksi ensimmäistä otteluaan, mutta Markkanen on ollut molemmissa joukkueensa parhaimmistoa. Viime kesän seitsemännes varaus edustaa Chicago Bullsia. Alhainen varausnumero asettaa suomalaisen automaattisesti ehdokkaaksi Vuoden tulokkaaksi. Erinomainen kausi voi johtaa palkinnon voittoon asti. Chicagon heikko ja nuori pelaajamateriaali antaa Markkaselle hyvän sauman murtautua avausviisikkoon.

Kilpailu Vuoden tulokas-palkinnosta on erittäin kovaa NBA:ssa. Yhtä selkeää voittajasuosikkia ei tänä vuonna ole. Listasimme potenttiaaliset pelaajat, jotka kilpailevat Rookie Of Year- palkinnosta.

Lonzo Ball, Los Angeles Lakers
Los Angeles varasi pelintekijän varaustilaisuuden toisena nimenä. "Big Baller" on pelannut vakuuttavan harjoituskauden, ja on oletettavaa että pelaaja kuuluu Lakersin avaukseen. Hän on vahva ehdokas myös liigan parhaimmaksi syöttökoneeksi. Harjoituskauden koriin johtaneet syötöt ottelua kohden nousivat yli yhdeksään. 198-senttinen pelintekijä osaa heittää tarkasti kolmosen takaa.

Pelaajalla on oma Big Baller-niminen urheilumerkki, jonka on perustanut hänen isänsä LaVar Ball. Mediapersoonana ja järjettömistä kommenteistaan tunnetuksi tullut LaVar on kertonut, että Lonzo on parempi pelaaja kuin Stephen Curry. Hän on myös väittänyt voittavansa Michael Jordanin yksi vastaan yksi-ottelussa. Perheestä on Lonzon lisäksi kasvamassa lisää NBA-pelaajia, kuten pikkuveli LaMelo Ball.

Ben Simmons, Philadelphia 76ers
Australialainen varattiin ensimmäisenä pelaajana kesällä 2016. Viime vuonna Simmons loukkaantui kahdeksi kuukaudeksi harjoituskauden viimeisessä vaiheessa. Toipumisen kynnyksellä hän loukkaantui uudestaan. Hän ei pelannut yhtään ottelua 76ers:lle, joten hänet lasketaan edelleen tulokkaaksi. Pienen laitahyökkääjän paikalla pelaava Simmons on yhdistelmä voimaa ja ketteryyttä. Hän osaa lukea hyökkäyspeliä erinomaisesti.

Markelle Fultz, Philadelphia 76ers
76ers on onnellisessa tilanteessa nuorten pelaajien suhteen. Simmonsin lisäksi joukkueessa on myös toinen varaustilaisuuden ykkösnimi. Fultz voi pelata pelintekijänä tai heittävänä takamiehenä. Nämä kaksi tulokasta ovat 76ers:in runko seuraaviksi vuosiksi, eikä joukkue pelkää käyttää heitä. Ajat sarjajumbona ovat tästä lähtien historiaa.

Dennis Smith Jr. Dallas Mavericks
Pelintekijä pelasi erinomaisesti Vegasin kesäliigassa. 17.3 pistekeskiarvolla hän sai paikkansa turnauksen parhaimpaan kentälliseen. Dallasissa hänen pelipaikallaan pelaa kaksi veteraanipelaajaa Jose Barea ja Devin Harris, joten pitkällä 82-ottelun kaudella paikka avauksessa on enemmän kuin mahdollista.

Malik Monk, Charlotte Hornets
Kentuckyn yliopisto on jalostanut useita NBA-pelaajia. Koulun suurimmat ylpeydet DeMarcus Cousins ja John Wall ovat NBA:n tähtipelaajia. Yliopiston uusin timantti Monk voi ihastuttaa Hornetsin takamiehenä. Kolmen viimeisen harjoitusottelun pistekeskiarvo hipoo kahtakymmentä. Pelaajassa on paljon samaa kuin Wallissa. Ei olisi yllätys, jos Monkin ensimmäinen kausi jää heikoksi. Se on kuitenkin varmaa, että pelaajasta kasvaa kovatasoinen heittäjä. 

Lauri Markkanen, Chicago Bulls
Suomalainen oli viime kesän ensimmäinen varattu puhdas voimahyökkääjä. 213-senttinen Markkanen on monipuolinen hyökkääjä. Pelaaja uskaltaa ajaa korille ja heittää nopeasta rytmistä kolmosia. Paikka avauksesta tulee vain rankalla työnteolla. Iso kysymysmerkki on kuinka hyvin Markkasen soveltuu NBA:n vaativaan ja fyysiseen pelitapaan. Bulls on erinomainen joukkue kehittyä NBA-tähdeksi, sillä joukkue ei tavoittele ensi kaudella kuuta taivaalta.

Lauri Markkanen (kuva: AOP)

Lähde: NBA

Lue myös: Lauri Markkasen tyttöystävä on luonnollinen kaunotar - katso

Kilpailut

Uusimmat