Radio Cityn kuuntelijat äänestivät! Tässä Liigan uusi tähdistökenttä

27.10.2017 19:00 - Sami Ikonen

Kaksi viimeistä viikkoa on ollut oululaisten juhlaa.

Toissa viikolla julkaistiin ensimmäinen Radio Cityn kuuntelijoiden äänestämä SM-liigan tähdistökenttä. Äänestys jatkuu läpi kauden, ja tarkistamme aina kahden viikon välein ketkä pelaajat ovat ihastuttaneet eniten kiekkokansaa. Voit osallistua äänestykseen täällä.

Oulu oli tämän äänestyksen voittaja, sillä heidän pelaajiaan mahtui mukaan kolme kappaletta.

MAALIVAHTI


Veini Vehviläinen - Kärpät


- Nuori äijä ja kattokaa sen torjuntaprosenttia! Se on todella kova ja päästetyt maalit on koko liigan alhaisimmat, kommentoi helsinkiläinen Cityn kuuntelija Mikko

On totta, että Vehviläinen on yllättänyt useat kiekkofanit kypsällä pelaamisellaan. Jyväskylän kasvatti tarttui uuteen haasteeseen lähdettyään Ouluun hakemaan vastuuta. Jypissä 20-vuotiaan jalat tutisivat, mutta nyt hän pelaa paremmin kuin koskaan. Hän on pelannut yksitoista ottelua Kärppien maalilla ja voittanut niistä yhdeksän. Torjuntaprosentti on huikea 94,86. 

Monelle suomalaiselle Vehviläinen tuli tunnetuksi alle 20-vuotiaiden MM-kisoista 2016, jolloin Suomi voitti kultaa. Hänen piti olla selkeä ykkösvahti joukkueessa, mutta puolivälierissä Kanadaa vastaan sulaminen johti lopulta penkkikomennukseen. Ykkösvahdin paikan vei viimeisessä All-Stars -artikkelissa käsitelty Lukon Kaapo Kähkönen. Nyt nämä nuoret maalivahdit pelaavat vastakkain Liigassa. Seuratkaamme mielenkiinnolla näiden kahden vastakkainasettelua. Kummasta kehittyy lopulta parempi maalivahti?

PUOLUSTUS

Joonas Lehtivuori - HPK


Kuten Risto Jakarista oli soittaessaan lähetykseen kertonut: Loistava kahden suunnan puolustaja.

Lehtivuori on ensimmäinen pelaaja kenet HPK haluaa laittaa ylivoimalla kentälle. 183-senttinen pelaaja pystyy tarvittaessa luistelemaan ketterästi hyökkäystilanteissa, joka avaa siten lisää syöttömahdollisuuksia. Viivapelaaminen Mathias "Porsche" Porselandin kanssa ruokkii hämeenlinnalaisten nälkäisiä hyökkääjiä. Puolustuspään yksi vastaan yksi -tilanteissa Lehtivuori ei kovin usein jää kakkoseksi. Miehen avausmaali syntyi 14. lokakuuta Ässiä vastaan.

Viime kaudella Pelicansia vastaan Lehtivuori joutui Liigan kohupelaajan Antti Tyrväisen uhriksi. Pelicans-pelaaja Tyrväinen iski kovalla vauhdilla puolustajaa päähän ja sai Liigan kurinpitoryhmältä 14-ottelun pelikiellon. Vastaavaa ollaan nähty Tyrväiseltä aikaisemminkin. Katso Liigan selvitys taklauksesta tästä.

Joe Finley - HIFK


Finley on yllätyksiä täynnä! Tulinen, vahva ja erittäin hyvä pelaaja, kertoi Radio Cityn -fani, helsinkiläinen Mira.

Yli kaksimetrinen Finley ei pistemäärällään häikäise, koska pisteitä ei vielä tänä syksynä ole syntynyt. Toinen kausi Helsingissä on jatkunut siitä mihin se keväällä jäi. Puolustajan taidot tulevatkin esiin omassa päässä. Harvoja onnistujia helsinkiläisten joukossa ei ole montaa, mutta Finley on tuonut puolustukseen tarvittavaa rauhallisuutta. Se näkyy miehen plus-miinustilastoissa. Nyt punapaidat ovat olleet vaikeuksissa, koska yhdysvaltalainen on loukkaantuneiden joukossa.

Joe Finley sai upean tunnustuksen viime kaudella. Hänet äänestettiin ylivoimaisella äänivyöryllä Liigan viihdyttävimmäksi pelaajaksi. Se oli toinen kerta, kun kyseinen palkinto jaettiin Liiga-historiassa. Hän voitti kansan sydämet aggressiivisella pelaamisellaan ja kovilla taklauksillaan. Mies on useasti kertonut, ettei hän ikinä pyri vahingoittamaan pelaajaa, vaan tekee vain työtään. Kyllä sen on pakko sattua, kun 110-kiloinen ja kaksimetrinen maansiirtokone litistää vastustajan pleksiin kiinni.

HYÖKKÄYS

Mikael Ruohomaa - Kärpät

Oululaisten kärkikolmikon sentteri on rakentanut peliä erinomaisella itsevarmuudella. Viime kauden pätkittäinen kausi on jäänyt historiaan, ja pelaaja on uudestisyntynyt Raksilan jäähallin kirkkaissa valoissa. Viimeisin tehoilta hänellä oli KooKoota vastaan, kun mies paukutti yhden maalin ja kaksi maalisyöttöä. Ruohomaan sivuilla viilettävät vaaralliset hyökkääjät Charles Bertrand ja Julius Junttila. Tällä tahdilla Junttila tulee tekemään oman piste-ennätyksensä. Siitä iso kiitos Ruohomaalle.

- Joka osa-alueella loistava! Vihdoinkin terveenä päässyt pelaamaan, ja on äärimmäisen kokonaisvaltainen pelaaja, Harri Muhokselta perustelee valintaansa.

Tie Liigaan oli Ruohomaalla kivinen. Vielä parikymppisenä hän ei tiennyt, että riittäisivätkö taidot pääsarjatasolle asti. Hän työskenteli armeijassa ja rakentajana ennen kuin tie vei Joensuuhun. Jokipojissa hän pelasi ensimmäisen vuotensa ammattilaisena kaudella 2011-2012.

Tomi Kallio - TPS

Turkulainen ottaa toisen perättäisen paikkansa Radio Cityn tähdistössä. Vierivä kivi ei sammaloidu, sillä Kallio on edelleen piste per peli -tahdissa. 

- Vielä neljäkymppisenäkin kuuluu Liigan johtaviin pelaajiin. Korvaamaton omalle seuralleen kentällä ja pukukopissa, kommentoi Tomi Naantalista.

TPS on hävinnyt syksyn aikana tasan kerran varsinaisella peliajalla. Ainoa tappio tuli kotona HIFK:ta vastaan, kun paikalle oli saapunut ennätysyleisö: 8011 silmäparia. Yksitoistatuhatta ihmistä parhaimmillaan kestittävä Gatorade Center on viimeiset vuodet kärsinyt yleisökadosta. Seuran tavoite on saada yleisökeskiarvoksi vähintään 5700. Suomalaiset eivät tunnetusti viihdy kovin lähellä toisiaan, mutta onneksi omaa tilaa voi mennä hakemaan TPS:n kotiotteluista.

Julius Junttila - Kärpät

Käsittelimme myös Junttilan viime kerralla. Parasta kauttaan pelaava Junttila on tehnyt kahdeksan pistettä viimeiseen viiteen otteluun. Miehen kokonaissaldo on toistaiseksi 20 ottelua ja 25 pistettä. Suomen maajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäeltä löytyy varmasti vielä oululaisen puhelinnumero. Paikka EHT-turnauksesta varmasti aukeaa, jos vire jatkuu samanlaisena. Junttilaa ei välttämättä vielä nähdä Karjala-turnauksessa, mutta Marjamäki varmasti punnitsee vaihtoehtojaan seuraaviin kisoihin.

Pelaajaa äänestänyt oululainen Jari tiivistää pelaajavalintansa lyhyesti: Dominoi pistepörssiä. Junttilalla ja Bertrandilla on kaksoisjohto kyseisessä tilastossa. Kolmantena oleva Kallio on kahdeksan tehopisteen päässä.

(kuva: Joonas Hepola)

Ovatko pelaajat sinun mielestäsi All-Stars -materiaalia? Kuka jäi puuttumaan? Nähdäänkö Junttila ja Kallio myös kolmannella kerralla? Käy kertomassa mielipiteesi ja äänestä Radio Cityn nettisivujen kilpailuosiossa suosikkipelaajaasi. Voit samalla voittaa tuotepalkintoja.

Lue myös: Kuuntelijat äänestivät: Tässä on Radio Cityn All Stars-kentällinen

Lue myös: Lauri Marjamäeltä kehut virkaveljelle: "Iloinen hänen puolesta - huippuvalmentaja!"

Lue myös: Mitä tapahtui Jesse Puljujärvelle?

Lue myös: "Se on siinä!" MM-kisavoitosta kertovan 95-elokuvan traileri julki - katso

Lähde: Liiga

Uusimmat