NBA:n tuhoisin kaksikko pelaa vanhanaikaista koripalloa - tehokkain pari 30 vuoteen

11.11.2017 17:45 - Sami Ikonen

New Orleansin jättiläiset rikkovat ennätyksiä.

Suomalainen koripalloilija Lauri Markkanen on totutellut tulokaskaudellaan NBA:ssa sentterin pelipaikkaan. Sentterin rooli velvoittaa pelaajaa suojaamaan korin alusta ja keräämään levypalloja molemmissa pelipäissä. Korin alle sijoitetaan yleensä isoimmat ja vahvimmat pelaajat. 213 sentin pituudellaan Markkanen voi pelata sentterinä, mutta miehen heittotaito ja ketteryys riittää toimimaan myös voimahyökkääjänä tai tarvittaessa takamiehenä.

Viime vuosina monet NBA-seurat ovat kehittäneet peliään liikkuvammaksi ja taktisemmaksi. Nykyään myös sentterin kuuluisi osata heittää hieman kauempaa ja levypallojen kerääminen jakautuu myös muiden pelaajien vastuulle. 

Lauri Markkanen edustaa nykyaikaista koripallon pelaajaa, joka voi pelata usealla eri pelipaikalla.

New Orleans Pelicans on ottanut oman näkökulmansa isojen pelaajien hyödyntämisessä NBA:ssa. Seura on käyttänyt läpi kauden tähtipelaajiaan DeMarcus Cousinsia ja Anthony Davisia pelien voittamisessa. Kaksikko tekee suurimman osan pisteistään korin läheltä ja hakee ennätyksellisiä määriä levypalloja ottelusta toiseen. Pudotuspelipaikasta taisteleva Pelicans on riippuvainen kaksikon tehoista, sillä heiltä ei löydy joukkueestaan enempää eliittitason pelaajia.

Cousins ja Davis ovat sarjan dominoivin kaksikko tällä hetkellä. Molemmat tekevät noin 28 pistettä ottelua kohden ja levypalloja kertyy keskimäärin lähes 13. Viimeisessä voitossa Indiana Pacersia vastaan kaksikko keräsi yhteensä 69 pistettä, 27 levypalloa ja 10 syöttöä. Se oli toinen ottelu tällä kaudella, kun molemmat pelaajat keräsivät yli 30 pistettä yhden illan aikana. Vastaavaa dominointia ei olla nähty NBA:ssa sitten kauden 1985-1986, kun Philadelphia 76ersin Charles Barkley ja Moses Malone pelasivat yhdessä.

Pelaajat uivat lajin kehitystä vastavirtaan ja todistavat kaikille, että isot miehet voivat edelleen hallita NBA:ssa. Cousins uskoo, että heidän esimerkillään muut seurat alkavat ottamaan mallia.

- Luulen, että yllätämme paljon ihmisiä. Voimme aloittaa uuden trendin liigassa. Tämä vie meitä takaisin vanhan tyylin koripalloon, johon moni meistä on tottunut, Cousins kertoi.

Kaksikon yhteistyö voi päättyä keväällä, kun Cousinsin sopimus päättyy tähän kauteen. Hän saapui joukkueeseen helmikuussa Sacramento Kingistä.

Davis ja Cousins ovat molemmat 211 senttisiä.

Lue myös: Asiantuntijoiden karu tuomio: Lauri Markkasen joukkue NBA:n surkein

Lue myös: Heitä vastaan Lauri Markkanen kilpailee NBA:n Vuoden tulokas-palkinnosta

Lue myös: NBA:n mestarisuosikki LeBron kyntää syvällä: Tulokaskaudella mennyt viimeksi yhtä heikosti

Lähde: GiveMeSport

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat