Jalkapallolegenda vaihtoi lajia - nousee nyrkkeilykehään

12.11.2017 20:00 - Sami Ikonen

Manchester Unitedissa mestaruuksia saavuttanut pelaaja yrittää uutta aluevaltausta nyrkkeilystä.

Englannin Valioliigan ja Mestarien liigan voittanut ex-jalkapalloilija Rio Ferdinand on vaihtanut nappulakengät nyrkkeilyhanskoihin. Vuonna 2015 pelaajauransa päättänyt puolustaja on harjoitellut Iso-Britannian olympiavalmentaja Richie Woodhallin kanssa ja aikoo otella vähintään yhdessä virallisessa ottelussa. 

39-vuotias Ferdinand ei ole aikasemmin otellut edes amatööritasolla. Hän on saanut paljon tukea lajin huippunimiltä, kuten esimerkiksi entiseltä raskaansarjan maailmanmestarilta Tyson Furylta, joka jakoi kullanarvoisia vinkkejä pelaajalle.

Valmentaja Woodhall on seurannut uuden suojattinsa kehitystä kamppailijaksi.

- Näytät neljän harjoittelukerran jälkeen aivan erilaiselta nyrkkeilijältä, Woodhall kertoi Ferdinandille.

- Vielä on paljon opittavaa. Minulla on kotitehtäviä tehtävänä, Ferdinand vastasi.

Entinen Englannin maajoukkueen kapteeni Ferdinand on pitänyt faninsa ajan tasalla sosiaalisessa mediassa, kuten esimerkiksi Twitterissä.

Rio Ferdinand etsii uusia haasteita nyrkkeilystä. (kuva AOP)

Ferdinandin siirtyminen nyrkkeilyyn oli vedonlyöntifirman idea. Se on luonut ex-pelaajan ympärille Defender to Contender -projektin. Betfair on mahdollistanut, että Ferdinand saisi parhainta mahdollista apua nyrkkeilyyn siirtyessä. Alustavasti hänelle on sovittunu vain yksi virallinen ottelu, johon vastustaja ei ole vielä tiedossa. Moni innokas kannattaja on toivonut, että hän haastaisi kamppailulajien supertähden Conor McGregorin.

Fanien toinen suosikki nyrkkeilykehään on Adebayo Akinfenwa, jota kutsutaan maailman vahvimmaksi jalkapalloilijaksi. Akinfenwa on kertonut suostuvansa otteluun, jos Ferdinand hänet haastaisi.

Adebayo Akinfenwa pelaa Englannin neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla. (kuva: AOP)

Valioliigamestari ei ole ensimmäinen brittiläinen jalkapalloilija, joka on vaihtanut jalkapallon nyrkkeilyyn. Keskikenttäpelaaja Curtis Woodhouse vaihtoi lajia kesken peliuran vuonna 2006, mutta nyrkkeili vain yhden ottelun verran. Hän palasi takaisin jalkapalloon ja toimii nykyisin valmentajana.

Lue myös: Huh, mikä tyrmäys! Raskaan sarjan nyrkkeilijä tuupertui kiusalliseen asentoon

Lue myös: Tyson Fury haluaa Donald Trumpin osalliseksi nyrkkeilyotteluun - "Kaikkien aikojen kamppailu"

Lue myös: Huippuselostaja kritisoi Mayweatherin ja McGregorin ottelua: "Kaikki oli suurta näytöstä"

Lähde: TheSun, Express

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat